StoryEditorOCM
Hrvatskaroditelji zabrinuti

Zastrašujuća prijetnja u ličkoj osnovnoj školi: Učenik nezadovoljan ocjenom, najavio da će u školu doći s oružjem

Piše vijesti sd
15. lipnja 2024. - 23:07

Tjedan dana prije kraja nastave učenik jedne osnovne škole u Lici najavio je kako će u ponedjeljak u školu doći s vatrenim oružjem i popisom, izvještava HRT.  Učenik je zaprijetio jer je nezadovoljan ocjenom. Roditelji su zabrinuti za sigurnost svoje djece, a iz škole navode kako su o slučaju obavijestili mjerodavne i stručne službe te sve prijavili policiji.

"Ne bismo vas zvali da nismo zabrinuti. Moje dijete ne želi ići u školu. Već je u strahu, a sad je u još većem strahu da će ga netko ubiti", kazala je majka jednog učenika za HRT.

Ravnateljica tvrdi kako je obavljen razgovor s učenikom koji je izrekao prijetnju, kao i s njegovim roditeljem.

"Razrednik je pisanim putem obavijestio i ostale roditelje da se poduzimaju sve potrebne radnje, da nema razloga za zabrinutost te da će škola i nadalje osigurati sigurnost učenika. O svim potrebnim informacijama roditelji učenika naše škole bit će pravovremeno obaviješteni", poručila je ravnateljica. 

image

 

ilustracija

/Shutterstock

Majka učenika naglašava kako se "osjećaju bespomoćno jer je ružnih situacija bilo i prije".

"Očekujem da se sustav više pokrene i da škola kao škola pokrene malo više oko zaštite djece jer ovo prelazi sve granice ponašanja, a svi šutimo, svi zataškavamo, a ne znam zašto", navela je. 

Bruno Bencarić, psiholog iz Centra za zdravlje mladih Zagreb, objašnjava kako ovakve situacije ne treba gurati pod tepih jer se zapravo radi o pozivu u pomoć. "Više se razgovara o tome, jedan cilj je destigmatizacija toga, kao rezultat imamo snažnu potrebu i traženje pomoći čak i u ranijoj dobi, što je ključno jer naglasak je na ranoj intervenciji", kazao je. 

Ravnateljica je najavila kako učenik koji je izrekao prijetnju u ponedjeljak neće doći u školu. Zaključila je kako će u dogovoru sa stručnim službama odlučiti što dalje učiniti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 23:09