StoryEditorOCM
Hrvatskadrama u bolnici

Preminule tri osobe zaražene legionelom u zagrebačkom KBC-u!; ‘Alarmirali smo HZJZ, bakterija je izolirana u vodovodu‘

Piše Vijesti SD
18. lipnja 2024. - 14:26

Preminuli su muškarac i žena koji su se zarazili legionelom u KBC-u Zagreb, potvrdio je za Dnevnik ravnatelj KBC-a Ante Ćorušić. 

"Dvoje zaraženih je preminulo, ali je li uzrok legionela ili njihovo opće stanje tek ćemo utvrditi. Oboje su bili imunokompromitirani zbog teške maligne bolesti", rekao je Ćorušić. Ravnatelj KBC-a tvrdi da su ostali zaraženi u dobrom stanju i da nemaju tako teške dijagnoze kao dvoje preminulih. 

Međutim, nešto kasnije su dobili neslužbenu informaciju da je preminuo još jedan pacijent. Umjesto službene potvrde iz bolnice su samo htjeli potvrditi da je konferencija za novinare u 17 sati. 

Ispušta se voda

Ranije je objavljeno da su zaraženi pacijenti već bili teško bolesni tako da je legionela drastično pogoršala njihovo stanje. Ukupno se na Rebru legionelom zarazilo petero ljudi.

"Odmah smo alarmirali Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji je napravio sve analize i bakterija je izolirana u vodovodnom sustavu. U ovom trenu je u tijeku pasterizacija, odnosno ispušta se vrela voda iz svih slavina u bolnici", rekao je Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, zaključuje Dnevnik.hr. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 15:39