StoryEditorOCM
Hrvatskaprevrtljivo vrijeme

U Hrvatskoj počeo padati snijeg, pogledajte video: ‘Ovo kao da je Božić...‘

Piše VIJESTI SD
22. travnja 2024. - 21:51

Najavljeno - ostvareno! U dijelu gorske Hrvatske sinoć je počeo padati snijeg. Mećava je snimljena u Tršću kod Čabra. Kako DHMZ navodi na svojim stranicama za Parg-Čabar, ondje je cijelu večer padao gust snijeg. 

Pogledajte video:

- Ovo kao da je Božić...- komentirali su ispod snimke.

Tu nije kraj vremenskim neprilikama koje su pogodile Hrvatsku jer je danas istarski poluotok zahvatilo snažno grmljavinsko nevrijeme. Tako IstraIN piše da je u Puli popodne padala tuča, a u Rovinju je grom udario u kuću nakon čega je vatra počela zahvaćati krov. Brzom reakcijom pripadnika JVP Rovinj vatra je ugašena i spriječeno je daljnje širenje. Također, IstraMet javlja kako snijeg pada i na Platku, ali i Učki te višim dijelovima Ćićarije.

image

 

 

screenshot

Za utorak se najavljuje djelomice sunčano, ali i nestabilno vrijeme uz mjestimičnu kišu, naročito na Kvarneru. U višem gorju padat će susnježica i snijeg.

- Još ćemo mi skijati - zaključili su neki ispod objave. 

Kako je rekao dežurni prognostičar Tomislav Kožarić u razgovoru za Radio Sljeme, tijekom noći s ponedjeljka na utorak se može očekivati dosta snježnog pokrivača u gorskoj Hrvatskoj, pa je preporuka da oni koji su već mijenjali zimske u ljetne gume dobro provjere ima li snijega tamo gdje kreću. Najavio je da će snijega biti i na Sljemenu te da se slučajno ne ide put Medvednice s ljetnim gumama.

Kožarić je otkrio da početkom idućeg tjedna ponovo dolaze ljetne temperature i to čak oko 25 stupnjeva!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 06:41