StoryEditorOCM
Hrvatska‘Za žene u znanosti‘

Splićanka Ena Melvan za svoja je otkrića dobila veliko priznanje, mlada znanstvenica odgovara nam na vječna pitanja o debljini: ‘Što je više dobrih bakterija, to je brži metabolizam. Nije ni sva procesuirana hrana nezdrava!‘

Piše Marijana Cvrtila
23. lipnja 2021. - 10:53

Kako to da neki ljudi mogu jesti bilo što a biti mršavi, dok neki paze što jedu i treniraju a nikako ne gube kilograme? Ima li ljudskog bića koje sebi bar jednom, u očaju, rezignaciji ili čisto iz znatiželje, nije postavilo to zdravorazumsko pitanje? A kada ono zaintrigira jednu mladu znanstvenicu, uz to magistricu računarstva i matematike, koja ga osvijetli na serioznoj znanstvenoj, inovativnoj razini – rezultati ne mogu biti nego vrijedni najviših nagrada.

Ona je Ena Melvan (33), mlada znanstvenica iz Splita, koja je upravo ovih dana proglašena jednom od četiriju najizvrsnijih i najperspektivnijih hrvatskih mladih znanstvenica u sklopu Nacionalnog programa stipendiranja "Za žene u znanosti", koji se provodi u organizaciji L'Oreala Adria i Hrvatsk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2024 12:35