stdClass Object ( [id] => 1354909 [title] => Silvana Uzinić: Ne znate tko nema koncesiju? Pitajte Plenkovića! Ne znate tko je gay? Pitajte Milanovića! [alias] => silvana-uzinic-ne-znate-tko-nema-koncesiju-pitajte-plenkovica-ne-znate-tko-je-gay-pitajte-milanovica [catid] => 142 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

U postblagdanske dane nismo još stigli niti tek i ritam spavanja vratit u normalu, a već smo s vijestima bili na ringišpilu. Tako smo ove godine imali samo sporadične rasprave o tome kada je ispravno raskitit bor jer početkom ovog radnog tjedna uletili smo u temu o neradnim nedjeljama i slabo plaćenim radnicima, govorilo se i o navijačkim bandama i nasilju iz mržnje, o navijačkim pokličima, o novim odredbama u zakonu, o novim glavnim državnim odvjetnicima, o uvođenju vojnog tečaja, o novoj pravoslavnoj crkvi i starim politikama, premijeru se prijetilo štrajkovima, on je prijetio medijima, prijeti nam se ratovima... Ima li kraja i di je tu fitnes?

Umjesto da se po portalima i šarenim novinskim rubrikama fino pisalo o dijetama, sjedećim jogama, preskakivanjima vijače i ostalim metodama skidanja kila nabijenih prekomjernim žderanjem, svaki je dan bilo neko prekomjerno bombardiranje. Evo, u petak smo zorom na vijestima doznali za napad na Jemen, nakon što danima pratimo pičvajz u Crvenom moru i čekamo poskupljenja svega i svačega zbog izmijenjenih ruta plovidbe. Pomor civila u Gazi više i ne pratimo, kad su u Jemenu masovno umirala djeca od gladi, nismo ni znali, ali kad nam prijete poskupljenja Nike patika jer plove obilazno, e onda smo se ekspresno raspitali - ko su sad pa ti Huti?

PONEDJELJAK: Hrvatska pravoslavna crkva je Plenkoviću i Milanoviću dobra ideja. Svašta!

Ništa manji ignoranti nismo za svoje bližnje. Tek od kada su dobile slabašno pravo na jedan slobodan dan, počeli smo obraćat pažnju na prodavačice po samoposlugama, a kako ih viđamo svaki dan, gotovo da smo srođeni s nekima od njih. Jedna bivša dugogodišnja prodavačica rekla mi je da nas svih iz ulice u dušu poznaje. Imamo ih i sad u kvartu nekoliko koje smo komotno mogli pozvat na ručak.

E, al‘ kad su one napokon dobile priliku ručat doma sa svojima, i to u nedjelju, nadigla se graja. Lako je još bilo lani, ali ove godine prva neradna nedjelja uletila je zajedno s blagdanom u subotu pa se trebalo pripremit bolje nego za Božić. A i bio je Božić, samo "njiov". Jeste vidili ono da neka ekipa u Dicmu želi osnovat hrvatsku pravoslavnu crkvu? Lako što bi to htio hrvatski branitelj koji za sebe kaže da je "po nacionalnosti Hrvat, po narodnosti Srbin i pravoslavne vjeroispovijesti", nego što se to i premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću čini dobrom idejom. Nema veze što je hrvatska pravoslavna crkva bila ideja Ante Pavelića i što ju je ove godine podržao prononsirani ustašoid Marko Skejo. "Ne, ne, moj sokole, nećeš umrijetiiii, vi i Vila Velebita vječno ćete živjetiiii...", pjevali su mali hitler-brčići uz harmoniku. Nikakav skandal, ma kakvi. Skejo ionako sigurno nije odrastao uz Wagnera, a političari su ionako roba s više slojeva. Navikli smo.

---

image

Napad nasilinika iz skupine navijača Dinama završio bi kao jedan od niza sličnih u posljednjih nekoliko godina da nisu progovorili roditelji žrtava

Vlado Kos/Cropix
---

UTORAK: "Eto vam ih, neka ‘naši dečki‘ budu i dalje vaši dečki"

Samo koji dan ranije, djevojci s harmonikom otkazan je koncert u Sv. Ivanu Zelini jer to nije melos koji ide uz mitteleuropski feš & nobl Advent. Ma hajte! Ovaj tjedan pulski gradonačelnik Filip Zoričić izgubio je spor protiv organizatora narodnjačkog koncerta koji je lani bio zabranio pa sad gradu prijeti novčana kazna. Nije velika, al‘ Zoričić je ionako neće platiti iz svog džepa, već iz kase svih građana. Drugi put bolje će razmisliti o zabranama, a ovome mu kolegi iz Sv. Ivana Zeline moglo bi se dogoditi isto. Gdje smo zaribali kad nam toliko mladih ima strast za šund glazbom, drugo je pitanje.

Ipak, puno je lakše ako slušaju jeftinu muziku nego kad tuku i ubijaju. Cijeli ovaj tjedan pratimo što se događa nakon napada na maloljetnike u Vukovaru. Tek sa zadrškom od par dana čulo se da se nije dogodilo obično vršnjačko nasilje, već je nekoliko maloljetnika pretučeno iz nacionalne mržnje. Nasilinici su iz skupine navijača Dinama, među kojima je, navodno, bilo i onih koji su bili u grčkim zatvorima. I sve bi završilo kao jedan od niza sličnih napada u posljednjih nekoliko godina da nisu progovorili roditelji žrtava. "Smijemo li slobodno hodati ovim gradom i ne bojati se kako govorimo, za koga navijamo, kako izgledamo? Hoće li sljedeći odstrel biti tko nosi naočale, tko je nizak, a tko ima svijetlu kosu?", zapitali su i najavili prosvjed u ovu subotu ispravno zamolivši političare da ne dolaze. "I vlasti i oporbi trebaju probisvijeti kako biste pred bilo koji značajan datum zakuhali, posvađali i razdvojili ljude. Vi ih financirate i dajete im podršku. Vi ih nazivate ‘naši dečki‘. Eto, neka to budu i dalje vaši dečki", poručili su političarima pa dodali kako Vukovarci nisu preživjeli rat da bi njihova djeca ratovala.

---

image

To što u gradu pod nosom ima svako malo neki međunacionalni incident ne smeta Ivanu Penavi, ali veliku opasnost za sigurnost građana vidi u migrantima i stranim radnicima

 

Damjan Tadić/Cropix
---

SRIJEDA: DP zaziva vojnu obuku već u osnovnim školama. Da već kao mali znaju naciljati migranta?

Ali Penava i slični stalno zazivaju rat, nema veze je li protiv Srba ili protiv migranata. Štoviše, krivcem za smrt bračnog para na autocesti u nesreći koju je skrivio vozač kombija u kojem su bili migranti Penava je prozvao Vladu i premijera. To što u gradu pod nosom ima svako malo neki međunacionalni incident ne smeta mu, ali veliku opasnost za sigurnost građana vidi u migrantima i stranim radnicima. Iz njegove stranke poručili su da će "u danima koji slijede poduzeti sve potrebne zakonom dopuštene mjere i političke inicijative da stanu na kraj takvoj za Hrvatsku i više nego štetnoj i opasnoj politici". Njegov stranački kolega zaziva uvođenje vojne obuke i to u osnovne škole. Da već kao mali znaju naciljati migranta? Ili Srbina? Eno ga premijer već prihvatio da se razmotri neki tečaj. Dobro bi HDZ i DP klapali u koaliciji, nema šta.

Kažu neki da se to "domovinci" zajedno s "mostovcima" malo više pale jer idu izbori. Drugim riječima, mi bismo se sad trebali smirit jer to se oni pale ko svjećice na jelkama. Predizborni dekor, smiruju neki. Da, da, tako su i neki Talijani mislili za onu stranku šta je došla na vlast da je bezopasna pa smo nekidan gledali snimke stotine fašista u Rimu.

"Ovo što se nama dogodilo u subotu je sumrak Hrvatske‘‘, poručila je majka jednog pretučenog dječaka u Vukovaru. Istina, majko! Ali sumrak svijeta.

---

image

Napadom na novinarku N1 televizije Andrej Plenković predstavio se kao hrvatska verzija Aleksandra Vučića

Nera Šimić/Cropix
---

ČETVRTAK: Glasnogovornici i mrvice strogo kontroliranih informacija

Imamo Vučića! Tako su ljudi komentirali ispad Andreja Plenkovića na novinarku N1 televizije Ivanu Tomić. Prvo je imao dugi set samohvale, a kad mu se nisu svidjela pitanja, konkretno ono o mogućnosti da predsjednik Milanović poništi izbor glavnog državnog odvjetnika, otvoreno je napao: "Vi ste polulegalni, vi ste tu na mreži, niste dobili koncesiju..." Onda je njegova ministrica kulture i medija sutradan rekla da N1 nije nelegalna televizija, nego "onkraj zakona". Zapetljali su se toliko da se Plenković morao skoro pa ispričavati. Al gotovo, papila maca! Predstavio se kao hrvatska verzija Aleksandra Vučića, na kojega već duže uvelike podsjeća, samo što to neki nipošto nisu htjeli vidjeti. Baš u ovom tjednu pojasnio je i izmjene Kaznenog zakona koji udara ravno na novinare. Još samo da na čelo DORH-a stavi suca koji je tužio, a i privodio bi novinare, jadna nam svima majka.

Inače, imamo četvoricu kandidata za mjesto glavnog državnog odvjetnika i sva četvorica su u svojim programima napisala da se, valjda znajući i odobravajući zakonske izmjene po kojima će biti sankcionirani oni koji špijaju novinarima podatke iz istrage, zalažu za jačanje glasnogovornika u DORH-u. A znamo da od tih silnih glasnogovornika, koji ionako prijete da sasvim istisnu zadnje ostatke novinarstva, dobivamo mrvice strogo kontroliranih informacija. E to treba premijeru ubuduće jer oni transkripti šta su izašli u kojima se spominju njegovi inicijali nanose mu političku štetu. Izmijenjeni KZ već je nazvan Lex AP. Moglo je i AV.

PETAK: Stigao Milanović. Pričao svašta. Te Plenković ne govori kad su izbori, te Habijan gej... Onako, usput

U petak su se oglasili Bad Blue Boysi iz Vukovara i govore da medalja ima dvije strane. Kažu da su žrtve političkog, policijskog i medijskog terora. U njihovu javnom obraćanju ne negiraju tučnjavu, već traže da se pokažu videosnimke "brutalnog napada bande iz grada bezakonja na uzorne učenike koji idu na palačinke". Spominju medijski teror i poziv na linč protiv njih. Nigdje, doduše, ni riječi o tome da su žrtve, osim što su neki govorili ekavicom, još i maloljetnici. Pa nije valjda da ćemo još morati slušati opravdanja za brutalni mrzilački nacionalistički napad na vukovarskom mostu? Jer već smo i malu djecu u Splitu zbog povika "ubi, ubi Purgere" iznapadali preko svake mjere ne bi li sve zapakirali u navijačke ispade. Ajte, molim vas!

Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Obično to radi petkom kao da pretresa tjedan isto kao i mi ovdje. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput...

Mislim da nam na kraju ovog tjedna isto ne bi bilo loše potražit neki tečaj joge. Om.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput... U petak smo zorom doznali za napad na Jemen, nakon što danima pratimo pičvajz u Crvenom moru i čekamo poskupljenja svega i svačega zbog izmijenjenih ruta plovidbe. Pomor civila u Gazi više i ne pratimo, kad su u Jemenu djeca masovno umirala djeca od gladi nismo ni znali, ali kad nam prijete poskupljenja Nike patika jer plove obilazno, e onda smo se ekspresno raspitali - ko su sad pa ti Huti? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput... U petak smo zorom doznali za napad na Jemen, nakon što danima pratimo pičvajz u Crvenom moru i čekamo poskupljenja svega i svačega zbog izmijenjenih ruta plovidbe. Pomor civila u Gazi više i ne pratimo, kad su u Jemenu djeca masovno umirala djeca od gladi nismo ni znali, ali kad nam prijete poskupljenja Nike patika jer plove obilazno, e onda smo se ekspresno raspitali - ko su sad pa ti Huti? Pretres tjedna 2 0 8875 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-01-12 12:37:54 [created_by] => 3207 [created_by_alias] => Silvana Uzinić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-01-12 19:03:53 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-01-12 19:03:34 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 142 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz Hrvatske. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, hrvatska [secure] => 0 [page_title] => Hrvatska [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput... U petak smo zorom doznali za napad na Jemen, nakon što danima pratimo pičvajz u Crvenom moru i čekamo poskupljenja svega i svačega zbog izmijenjenih ruta plovidbe. Pomor civila u Gazi više i ne pratimo, kad su u Jemenu djeca masovno umirala djeca od gladi nismo ni znali, ali kad nam prijete poskupljenja Nike patika jer plove obilazno, e onda smo se ekspresno raspitali - ko su sad pa ti Huti? [metadata] => robots= author= title=Silvana Uzinić: Ne znate tko nema koncesiju? Pitajte Plenkovića! Ne znate tko je gay? Pitajte Milanovića! page_title=Silvana Uzinić: Ne znate tko nema koncesiju? Pitajte Plenkovića! Ne znate tko je gay? Pitajte Milanovića! [metakey] => pretres tjedna, silvana uzinić, zoran milanović, Gay, Stanislav Habijan, andrej plenković, novinari, Hrvatska pravoslavna crkva, migranti, huligani, Glavni državni odvjetnik, vukovar [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/01\/12\/26353258.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/12\/26339946.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/12\/26214025.jpg","\/images\/slike\/2024\/01\/12\/26334949.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jakov Prki\u0107\/Cropix","Vlado Kos\/Cropix","Damjan Tadi\u0107\/Cropix","Nera \u0160imi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Milanovi\u0107 stigao u Split. Pri\u010dao sva\u0161ta. Me\u0111u ostalim, prozvao Plenkovi\u0107a jer ne govori kad \u0107e biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput<\/p>","

Napad nasilinika iz skupine navija\u010da Dinama zavr\u0161io bi kao jedan od niza sli\u010dnih u posljednjih nekoliko godina da nisu progovorili roditelji \u017ertava<\/p>","

To \u0161to u gradu pod nosom ima svako malo neki me\u0111unacionalni incident ne smeta Ivanu Penavi, ali veliku opasnost za sigurnost gra\u0111ana vidi u migrantima i stranim radnicima<\/p>\n\n

\u00a0<\/p>","

Napadom <\/strong>na novinarku N1 televizije Andrej Plenkovi\u0107 predstavio se kao hrvatska verzija Aleksandra Vu\u010di\u0107a<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1211","hd_26353258_1920.jpg":"1920x1080","k_26353258_1280.jpg":"1280x1280","k_26353258_1024.jpg":"1024x1024","k_26353258_640.jpg":"640x640","k_26353258_480.jpg":"480x480","k_26353258_340.jpg":"340x340","k_26353258_220.jpg":"220x220","o_26353258_1280.jpg":"1280x807","o_26353258_1024.jpg":"1024x645","o_26353258_640.jpg":"640x403","o_26353258_480.jpg":"480x302","o_26353258_340.jpg":"340x214","o_26353258_220.jpg":"220x138","h_26353258_1280.jpg":"1280x854","h_26353258_1024.jpg":"1024x683","h_26353258_640.jpg":"640x427","h_26353258_480.jpg":"480x320","h_26353258_340.jpg":"340x227","h_26353258_220.jpg":"220x147","pp_26353258_1280.jpg":"1280x1628","pp_26353258_1024.jpg":"1024x1303","pp_26353258_640.jpg":"640x814","pp_26353258_480.jpg":"480x611","pp_26353258_340.jpg":"340x432","pp_26353258_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26339946_1920.jpg":"1920x1080","k_26339946_1280.jpg":"1280x1280","k_26339946_1024.jpg":"1024x1024","k_26339946_640.jpg":"640x640","k_26339946_480.jpg":"480x480","k_26339946_340.jpg":"340x340","k_26339946_220.jpg":"220x220","o_26339946_1280.jpg":"1280x853","o_26339946_1024.jpg":"1024x682","o_26339946_640.jpg":"640x426","o_26339946_480.jpg":"480x320","o_26339946_340.jpg":"340x226","o_26339946_220.jpg":"220x146","h_26339946_1280.jpg":"1280x854","h_26339946_1024.jpg":"1024x683","h_26339946_640.jpg":"640x427","h_26339946_480.jpg":"480x320","h_26339946_340.jpg":"340x227","h_26339946_220.jpg":"220x147","pp_26339946_1280.jpg":"1280x1628","pp_26339946_1024.jpg":"1024x1303","pp_26339946_640.jpg":"640x814","pp_26339946_480.jpg":"480x611","pp_26339946_340.jpg":"340x432","pp_26339946_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26214025_1920.jpg":"1920x1080","k_26214025_1280.jpg":"1280x1280","k_26214025_1024.jpg":"1024x1024","k_26214025_640.jpg":"640x640","k_26214025_480.jpg":"480x480","k_26214025_340.jpg":"340x340","k_26214025_220.jpg":"220x220","o_26214025_1280.jpg":"1280x853","o_26214025_1024.jpg":"1024x682","o_26214025_640.jpg":"640x426","o_26214025_480.jpg":"480x320","o_26214025_340.jpg":"340x226","o_26214025_220.jpg":"220x146","h_26214025_1280.jpg":"1280x854","h_26214025_1024.jpg":"1024x683","h_26214025_640.jpg":"640x427","h_26214025_480.jpg":"480x320","h_26214025_340.jpg":"340x227","h_26214025_220.jpg":"220x147","pp_26214025_1280.jpg":"1280x1628","pp_26214025_1024.jpg":"1024x1303","pp_26214025_640.jpg":"640x814","pp_26214025_480.jpg":"480x611","pp_26214025_340.jpg":"340x432","pp_26214025_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26334949_1920.jpg":"1920x1080","k_26334949_1280.jpg":"1280x1280","k_26334949_1024.jpg":"1024x1024","k_26334949_640.jpg":"640x640","k_26334949_480.jpg":"480x480","k_26334949_340.jpg":"340x340","k_26334949_220.jpg":"220x220","o_26334949_1280.jpg":"1280x853","o_26334949_1024.jpg":"1024x682","o_26334949_640.jpg":"640x426","o_26334949_480.jpg":"480x320","o_26334949_340.jpg":"340x226","o_26334949_220.jpg":"220x146","h_26334949_1280.jpg":"1280x854","h_26334949_1024.jpg":"1024x683","h_26334949_640.jpg":"640x427","h_26334949_480.jpg":"480x320","h_26334949_340.jpg":"340x227","h_26334949_220.jpg":"220x147","pp_26334949_1280.jpg":"1280x1628","pp_26334949_1024.jpg":"1024x1303","pp_26334949_640.jpg":"640x814","pp_26334949_480.jpg":"480x611","pp_26334949_340.jpg":"340x432","pp_26334949_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"0","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-02-21 11:58:02","customparams_modified":"2019-02-21 11:58:02","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4594653 Threads: 4 Questions: 151761078 Slow queries: 64733 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 4511851 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 142 [name] => Hrvatska [alias] => hrvatska [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/hrvatska ) [1] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) ) [link] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-ne-znate-tko-nema-koncesiju-pitajte-plenkovica-ne-znate-tko-je-gay-pitajte-milanovica-1354909 [printLink] => /vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-ne-znate-tko-nema-koncesiju-pitajte-plenkovica-ne-znate-tko-je-gay-pitajte-milanovica-1354909?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 642739 [name] => pretres tjedna [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-07-02 21:21:22 [main_article_id] => 0 [alias] => pretres-tjedna [link] => /tag/pretres-tjedna ) [1] => stdClass Object ( [id] => 238030 [name] => silvana uzinić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => silvana-uzinic [link] => /tag/silvana-uzinic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 524521 [name] => Zoran Milanović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zoran-milanovic [link] => /tag/zoran-milanovic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 679211 [name] => Gay [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => gay [link] => /tag/gay ) [4] => stdClass Object ( [id] => 743870 [name] => Stanislav Habijan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2024-01-12 20:04:08 [main_article_id] => 0 [alias] => stanislav-habijan [link] => /tag/stanislav-habijan ) [5] => stdClass Object ( [id] => 291508 [name] => Andrej Plenković [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => andrej-plenkovic [link] => /tag/andrej-plenkovic ) [6] => stdClass Object ( [id] => 431255 [name] => novinari [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => novinari [link] => /tag/novinari ) [7] => stdClass Object ( [id] => 280418 [name] => Hrvatska pravoslavna crkva [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska-pravoslavna-crkva [link] => /tag/hrvatska-pravoslavna-crkva ) [8] => stdClass Object ( [id] => 367961 [name] => migranti [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => migranti [link] => /tag/migranti ) [9] => stdClass Object ( [id] => 440286 [name] => huligani [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => huligani [link] => /tag/huligani ) [10] => stdClass Object ( [id] => 456881 [name] => Glavni državni odvjetnik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => glavni-drzavni-odvjetnik [link] => /tag/glavni-drzavni-odvjetnik ) [11] => stdClass Object ( [id] => 286237 [name] => vukovar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vukovar [link] => /tag/vukovar ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput... U petak smo zorom doznali za napad na Jemen, nakon što danima pratimo pičvajz u Crvenom moru i čekamo poskupljenja svega i svačega zbog izmijenjenih ruta plovidbe. Pomor civila u Gazi više i ne pratimo, kad su u Jemenu djeca masovno umirala djeca od gladi nismo ni znali, ali kad nam prijete poskupljenja Nike patika jer plove obilazno, e onda smo se ekspresno raspitali - ko su sad pa ti Huti? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Silvana Uzinić: Ne znate tko nema koncesiju? Pitajte Plenkovića! Ne znate tko je gay? Pitajte Milanovića! [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3207 [name] => Silvana Uzinić [username] => silvana-uzini [email] => silvana-uzini@sd.hr [password] => $2y$10$CcO7xUq1RQQEHF5UqCp8SOJR.rJi2xMO.tm/Xj4o1wIaMUsJrIdVm [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/silvana-uzinic-3207 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1725 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/9be1318d2383fbc8c1da68499b260ce3?s=100&default=https%3A%2F%2Ff04.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/12/26353258.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Jakov Prkić/Cropix [mainImageDesc] =>

Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/12/26353258.jpg [title] => Jakov Prkić/Cropix

Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/12/26339946.jpg [title] => Vlado Kos/Cropix

Napad nasilinika iz skupine navijača Dinama završio bi kao jedan od niza sličnih u posljednjih nekoliko godina da nisu progovorili roditelji žrtava

) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/12/26214025.jpg [title] => Damjan Tadić/Cropix

To što u gradu pod nosom ima svako malo neki međunacionalni incident ne smeta Ivanu Penavi, ali veliku opasnost za sigurnost građana vidi u migrantima i stranim radnicima

 

) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/01/12/26334949.jpg [title] => Nera Šimić/Cropix

Napadom na novinarku N1 televizije Andrej Plenković predstavio se kao hrvatska verzija Aleksandra Vučića

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

U postblagdanske dane nismo još stigli niti tek i ritam spavanja vratit u normalu, a već smo s vijestima bili na ringišpilu. Tako smo ove godine imali samo sporadične rasprave o tome kada je ispravno raskitit bor jer početkom ovog radnog tjedna uletili smo u temu o neradnim nedjeljama i slabo plaćenim radnicima, govorilo se i o navijačkim bandama i nasilju iz mržnje, o navijačkim pokličima, o novim odredbama u zakonu, o novim glavnim državnim odvjetnicima, o uvođenju vojnog tečaja, o novoj pravoslavnoj crkvi i starim politikama, premijeru se prijetilo štrajkovima, on je prijetio medijima, prijeti nam se ratovima... Ima li kraja i di je tu fitnes?

Umjesto da se po portalima i šarenim novinskim rubrikama fino pisalo o dijetama, sjedećim jogama, preskakivanjima vijače i ostalim metodama skidanja kila nabijenih prekomjernim žderanjem, svaki je dan bilo neko prekomjerno bombardiranje. Evo, u petak smo zorom na vijestima doznali za napad na Jemen, nakon što danima pratimo pičvajz u Crvenom moru i čekamo poskupljenja svega i svačega zbog izmijenjenih ruta plovidbe. Pomor civila u Gazi više i ne pratimo, kad su u Jemenu masovno umirala djeca od gladi, nismo ni znali, ali kad nam prijete poskupljenja Nike patika jer plove obilazno, e onda smo se ekspresno raspitali - ko su sad pa ti Huti?

PONEDJELJAK: Hrvatska pravoslavna crkva je Plenkoviću i Milanoviću dobra ideja. Svašta!

Ništa manji ignoranti nismo za svoje bližnje. Tek od kada su dobile slabašno pravo na jedan slobodan dan, počeli smo obraćat pažnju na prodavačice po samoposlugama, a kako ih viđamo svaki dan, gotovo da smo srođeni s nekima od njih. Jedna bivša dugogodišnja prodavačica rekla mi je da nas svih iz ulice u dušu poznaje. Imamo ih i sad u kvartu nekoliko koje smo komotno mogli pozvat na ručak.

E, al‘ kad su one napokon dobile priliku ručat doma sa svojima, i to u nedjelju, nadigla se graja. Lako je još bilo lani, ali ove godine prva neradna nedjelja uletila je zajedno s blagdanom u subotu pa se trebalo pripremit bolje nego za Božić. A i bio je Božić, samo "njiov". Jeste vidili ono da neka ekipa u Dicmu želi osnovat hrvatsku pravoslavnu crkvu? Lako što bi to htio hrvatski branitelj koji za sebe kaže da je "po nacionalnosti Hrvat, po narodnosti Srbin i pravoslavne vjeroispovijesti", nego što se to i premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću čini dobrom idejom. Nema veze što je hrvatska pravoslavna crkva bila ideja Ante Pavelića i što ju je ove godine podržao prononsirani ustašoid Marko Skejo. "Ne, ne, moj sokole, nećeš umrijetiiii, vi i Vila Velebita vječno ćete živjetiiii...", pjevali su mali hitler-brčići uz harmoniku. Nikakav skandal, ma kakvi. Skejo ionako sigurno nije odrastao uz Wagnera, a političari su ionako roba s više slojeva. Navikli smo.

---

image

Napad nasilinika iz skupine navijača Dinama završio bi kao jedan od niza sličnih u posljednjih nekoliko godina da nisu progovorili roditelji žrtava

Vlado Kos/Cropix
---

UTORAK: "Eto vam ih, neka ‘naši dečki‘ budu i dalje vaši dečki"

Samo koji dan ranije, djevojci s harmonikom otkazan je koncert u Sv. Ivanu Zelini jer to nije melos koji ide uz mitteleuropski feš & nobl Advent. Ma hajte! Ovaj tjedan pulski gradonačelnik Filip Zoričić izgubio je spor protiv organizatora narodnjačkog koncerta koji je lani bio zabranio pa sad gradu prijeti novčana kazna. Nije velika, al‘ Zoričić je ionako neće platiti iz svog džepa, već iz kase svih građana. Drugi put bolje će razmisliti o zabranama, a ovome mu kolegi iz Sv. Ivana Zeline moglo bi se dogoditi isto. Gdje smo zaribali kad nam toliko mladih ima strast za šund glazbom, drugo je pitanje.

Ipak, puno je lakše ako slušaju jeftinu muziku nego kad tuku i ubijaju. Cijeli ovaj tjedan pratimo što se događa nakon napada na maloljetnike u Vukovaru. Tek sa zadrškom od par dana čulo se da se nije dogodilo obično vršnjačko nasilje, već je nekoliko maloljetnika pretučeno iz nacionalne mržnje. Nasilinici su iz skupine navijača Dinama, među kojima je, navodno, bilo i onih koji su bili u grčkim zatvorima. I sve bi završilo kao jedan od niza sličnih napada u posljednjih nekoliko godina da nisu progovorili roditelji žrtava. "Smijemo li slobodno hodati ovim gradom i ne bojati se kako govorimo, za koga navijamo, kako izgledamo? Hoće li sljedeći odstrel biti tko nosi naočale, tko je nizak, a tko ima svijetlu kosu?", zapitali su i najavili prosvjed u ovu subotu ispravno zamolivši političare da ne dolaze. "I vlasti i oporbi trebaju probisvijeti kako biste pred bilo koji značajan datum zakuhali, posvađali i razdvojili ljude. Vi ih financirate i dajete im podršku. Vi ih nazivate ‘naši dečki‘. Eto, neka to budu i dalje vaši dečki", poručili su političarima pa dodali kako Vukovarci nisu preživjeli rat da bi njihova djeca ratovala.

---

image

To što u gradu pod nosom ima svako malo neki međunacionalni incident ne smeta Ivanu Penavi, ali veliku opasnost za sigurnost građana vidi u migrantima i stranim radnicima

 

Damjan Tadić/Cropix
---

SRIJEDA: DP zaziva vojnu obuku već u osnovnim školama. Da već kao mali znaju naciljati migranta?

Ali Penava i slični stalno zazivaju rat, nema veze je li protiv Srba ili protiv migranata. Štoviše, krivcem za smrt bračnog para na autocesti u nesreći koju je skrivio vozač kombija u kojem su bili migranti Penava je prozvao Vladu i premijera. To što u gradu pod nosom ima svako malo neki međunacionalni incident ne smeta mu, ali veliku opasnost za sigurnost građana vidi u migrantima i stranim radnicima. Iz njegove stranke poručili su da će "u danima koji slijede poduzeti sve potrebne zakonom dopuštene mjere i političke inicijative da stanu na kraj takvoj za Hrvatsku i više nego štetnoj i opasnoj politici". Njegov stranački kolega zaziva uvođenje vojne obuke i to u osnovne škole. Da već kao mali znaju naciljati migranta? Ili Srbina? Eno ga premijer već prihvatio da se razmotri neki tečaj. Dobro bi HDZ i DP klapali u koaliciji, nema šta.

Kažu neki da se to "domovinci" zajedno s "mostovcima" malo više pale jer idu izbori. Drugim riječima, mi bismo se sad trebali smirit jer to se oni pale ko svjećice na jelkama. Predizborni dekor, smiruju neki. Da, da, tako su i neki Talijani mislili za onu stranku šta je došla na vlast da je bezopasna pa smo nekidan gledali snimke stotine fašista u Rimu.

"Ovo što se nama dogodilo u subotu je sumrak Hrvatske‘‘, poručila je majka jednog pretučenog dječaka u Vukovaru. Istina, majko! Ali sumrak svijeta.

---

image

Napadom na novinarku N1 televizije Andrej Plenković predstavio se kao hrvatska verzija Aleksandra Vučića

Nera Šimić/Cropix
---

ČETVRTAK: Glasnogovornici i mrvice strogo kontroliranih informacija

Imamo Vučića! Tako su ljudi komentirali ispad Andreja Plenkovića na novinarku N1 televizije Ivanu Tomić. Prvo je imao dugi set samohvale, a kad mu se nisu svidjela pitanja, konkretno ono o mogućnosti da predsjednik Milanović poništi izbor glavnog državnog odvjetnika, otvoreno je napao: "Vi ste polulegalni, vi ste tu na mreži, niste dobili koncesiju..." Onda je njegova ministrica kulture i medija sutradan rekla da N1 nije nelegalna televizija, nego "onkraj zakona". Zapetljali su se toliko da se Plenković morao skoro pa ispričavati. Al gotovo, papila maca! Predstavio se kao hrvatska verzija Aleksandra Vučića, na kojega već duže uvelike podsjeća, samo što to neki nipošto nisu htjeli vidjeti. Baš u ovom tjednu pojasnio je i izmjene Kaznenog zakona koji udara ravno na novinare. Još samo da na čelo DORH-a stavi suca koji je tužio, a i privodio bi novinare, jadna nam svima majka.

Inače, imamo četvoricu kandidata za mjesto glavnog državnog odvjetnika i sva četvorica su u svojim programima napisala da se, valjda znajući i odobravajući zakonske izmjene po kojima će biti sankcionirani oni koji špijaju novinarima podatke iz istrage, zalažu za jačanje glasnogovornika u DORH-u. A znamo da od tih silnih glasnogovornika, koji ionako prijete da sasvim istisnu zadnje ostatke novinarstva, dobivamo mrvice strogo kontroliranih informacija. E to treba premijeru ubuduće jer oni transkripti šta su izašli u kojima se spominju njegovi inicijali nanose mu političku štetu. Izmijenjeni KZ već je nazvan Lex AP. Moglo je i AV.

PETAK: Stigao Milanović. Pričao svašta. Te Plenković ne govori kad su izbori, te Habijan gej... Onako, usput

U petak su se oglasili Bad Blue Boysi iz Vukovara i govore da medalja ima dvije strane. Kažu da su žrtve političkog, policijskog i medijskog terora. U njihovu javnom obraćanju ne negiraju tučnjavu, već traže da se pokažu videosnimke "brutalnog napada bande iz grada bezakonja na uzorne učenike koji idu na palačinke". Spominju medijski teror i poziv na linč protiv njih. Nigdje, doduše, ni riječi o tome da su žrtve, osim što su neki govorili ekavicom, još i maloljetnici. Pa nije valjda da ćemo još morati slušati opravdanja za brutalni mrzilački nacionalistički napad na vukovarskom mostu? Jer već smo i malu djecu u Splitu zbog povika "ubi, ubi Purgere" iznapadali preko svake mjere ne bi li sve zapakirali u navijačke ispade. Ajte, molim vas!

Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Obično to radi petkom kao da pretresa tjedan isto kao i mi ovdje. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput...

Mislim da nam na kraju ovog tjedna isto ne bi bilo loše potražit neki tečaj joge. Om.

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Jakov Prkić/Cropix Vlado Kos/Cropix Damjan Tadić/Cropix Nera Šimić/Cropix
Jakov Prkić/Cropix

Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput

Vlado Kos/Cropix

Napad nasilinika iz skupine navijača Dinama završio bi kao jedan od niza sličnih u posljednjih nekoliko godina da nisu progovorili roditelji žrtava

Damjan Tadić/Cropix

To što u gradu pod nosom ima svako malo neki međunacionalni incident ne smeta Ivanu Penavi, ali veliku opasnost za sigurnost građana vidi u migrantima i stranim radnicima

 

Nera Šimić/Cropix

Napadom na novinarku N1 televizije Andrej Plenković predstavio se kao hrvatska verzija Aleksandra Vučića

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/silvana-uzinic-ne-znate-tko-nema-koncesiju-pitajte-plenkovica-ne-znate-tko-je-gay-pitajte-milanovica-1354909 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=487dc9045f251be8ff6389310cb003eaf4c36e10 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Silvana+Uzini%C4%87%3A+Ne+znate+tko+nema+koncesiju%3F+Pitajte+Plenkovi%C4%87a%21+Ne+znate+tko+je+gay%3F+Pitajte+Milanovi%C4%87a%21&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-ne-znate-tko-nema-koncesiju-pitajte-plenkovica-ne-znate-tko-je-gay-pitajte-milanovica-1354909 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fhrvatska%2Fsilvana-uzinic-ne-znate-tko-nema-koncesiju-pitajte-plenkovica-ne-znate-tko-je-gay-pitajte-milanovica-1354909 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usput... U petak smo zorom doznali za napad na Jemen, nakon što danima pratimo pičvajz u Crvenom moru i čekamo poskupljenja svega i svačega zbog izmijenjenih ruta plovidbe. Pomor civila u Gazi više i ne pratimo, kad su u Jemenu djeca masovno umirala djeca od gladi nismo ni znali, ali kad nam prijete poskupljenja Nike patika jer plove obilazno, e onda smo se ekspresno raspitali - ko su sad pa ti Huti? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pretres tjedna [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HrvatskaPretres tjedna

Silvana Uzinić: Ne znate tko nema koncesiju? Pitajte Plenkovića! Ne znate tko je gay? Pitajte Milanovića!

Piše Silvana Uzinić
12. siječnja 2024. - 20:03
Milanović stigao u Split. Pričao svašta. Među ostalim, prozvao Plenkovića jer ne govori kad će biti izbori. Obznanio da je ministar Habijan gay, onako kao usputJakov Prkić/Cropix

U postblagdanske dane nismo još stigli niti tek i ritam spavanja vratit u normalu, a već smo s vijestima bili na ringišpilu. Tako smo ove godine imali samo sporadične rasprave o tome kada je ispravno raskitit bor jer početkom ovog radnog tjedna uletili smo u temu o neradnim nedjeljama i slabo plaćenim radnicima, govorilo se i o navijačkim bandama i nasilju iz mržnje, o navijačkim pokličima, o novim odredbama u zakonu, o novim glavnim državnim odvjetnicima, o uvođenju vojnog tečaja, o novoj pravoslavnoj crkvi i starim politikama, premijeru se prijetilo štrajkovima, on je prijetio medijima, prijeti nam se ratovima... Ima li kraja i di je tu fitnes?

Umjesto da se po portalima i šarenim novinskim rubrikama fino pisalo o dijetama, sjedećim jogama, preskakivanjima vijače i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 08:45