StoryEditorOCM
HrvatskaKUDA IDU?

Sedam divljih svinja sinoć je prošlo pola Zagreba: ‘Ne znam je l‘ bi se smijala ili plakala. Pa djeca tu idu u školu!‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
6. rujna 2023. - 08:52

Kuda idu divlje svinje? - postavljaju si to pitanje od jutros u 6 sati pojedini žitelji zagrebačkog Borovja koji su se susreli s neobičnim prizorima. Treći je dan od početka školske godine, a veličanstvena sedmorka na četiri noge, elegantno i oprezno, odlučila je izvidjeti situaciji prije početka nastave. A priredila je šok i nevjericu stanara koji su žurili na posao, bili u šetnji s kućnim ljubimcima ili, pak, ljudima koji su u kvart pristigli na posao, piše Jutarnji list. 

Sedam divljih svinja, nakon što su proteklih tjedana šetale u blizini stambenih objekata i kuća po Maksimiru, Dotrščini, Prečkom i Španskom, noćas je "tutnjalo" uz Savu. U potrazi za hranom obišle su školsko dvorište Osnovne škole na Borovju. Ponosno su, među ostalim, prošle ispod košarkaških koševa, utvrdile stanje stvari uokolo, i kako se može vidjeti na videu jednog prolaznika, ubrzanim korakom odjurile u travu koja je, par dana prije početka škole, nakon što je dosegla nevjerojatne visine, na radost svih konačno pokošena.

‘Štakori su veći problem‘

- Da je ostala situacija od prošlog tjedna s travom do struka vjerojatno ih danas ni ne bi vidjeli u dvorištu škole. Postali smo previše neuredni, a vodstvo grada poduzima vrlo malo ili gotovo ništa da nas dovede u red. Ne bi svinje došle u betonirane zagrebačke kvartove da se smeće odvozi redovno, a svako malo svjedočimo brdu otpada posvuda koje onda još na to i vrane razvlače. Smrdi kvart na sve strane - kaže za Jutarnji jedna stanarka Borovja.

Druga stanovnica s ironijom dodaje i da je obitelj svinja odlučila, s obzirom na drugi video na kojem se 15 minuta kasnije vidi kako prelaze cestu preko zebre u koloni, uredno poštovati prometne propise.

- Ne znam je l‘ bi se smijala ili plakala. Sat vremena prije nego što djeca dolaze u školu, delegacija svinja hoda uz školu gdje uskoro stižu djeca. Vrijeme je da se nešto poduzme konkretno jer nam je grad u rasulu. Lako je za svinje, one dolaze i odlaze. Veći problem su štakori kojih ima posvuda i oni ne bježe nego se samo kote po grmlju i kanalizaciji te naselje postaje njihov teritorij - kaže nam druga stanarka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 14:58