StoryEditorOCM
Hrvatskaroditelji na mukama

Prisiljeni ste na privatne terapije? Kao zadnju opciju za pomoć svom djetetu s poteškoćama u razvoju možda ćete morati čak i prodati dio imovine

7. rujna 2020. - 09:31
Članovi udruge Anđeli su roditelji djece s najtezim tjelesnim invaliditetom i djece s teškoćama u razvojuNikola Vilić/Cropix, Magdalena Družijanić

U posljednjem desetljeću povećao se broj udruga koje nude pomoć i podršku roditeljima djece s poteškoćama u razvoju, ali svi oni manje-više bore se s istim ili sličnim problemima, kao i splitski "Anđeli", uglavnom žive na rubu, ovise o pomoći i davanjima države.

Povećao se i broj djece s lakšim i težim poteškoćama, iz godine u godinu sve ih je više, što s intelektualnim, što s razvojnim teškoćama. To potvrđuju i sugovornici s kojima smo razgovarali.

Država po pitanju psihosocijalne rehabilitacije za djecu s poteškoćama u razvoju nudi premalo, složit će se velika većina roditelja djece s poteškoćama u razvoju. Stručnih službi za potporu, kadrova svih profila je malo. Privatne "vježbe" su skupe, "po zlato".

Velika većina takve djece može pravilnom brigom pos...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:48