StoryEditorOCM
Hrvatskavozači, bez žurbe!

Policija objavila posebno upozorenje uoči vikenda: Očekujte gužve na cestama prema moru, promet će motriti i helikopteri

Piše vijesti sd
28. lipnja 2024. - 23:11

Policija je izdala posebno upozorenje kako bi se povećala sigurnost i protočnost prometa na cestama prema moru i cestama prema većim turističkim središtima, javlja HRT. Novinari su kontaktirali zamjenika načelnika II. postaje prometne policije Zagreb Gorana Medića koji je rekao kako se vidi da je pojačan promet u smjeru mora. 

- Prometna policija odrađuje svoj dio poslova, nastojat ćemo biti što vidljiviji na cestama, odrađivati preventivne i represivne mjere kako bi sigurnost prometa i svih sudionika bila na razini. Nešto malo sporije ide u smjeru odmorišta Plitvice koje je trenutno u izgradnji, promet je preusmjeren preko samog odmorišta, ali ide u dvije prometne trake, nešto se usporava, ali zastoja tijekom dana nije bilo, rekao je Medić. 

image
Josko Ponos/Cropix

Naglasio je kako policija ovog vikenda planira staviti u funkciju što više tehnike, koristiti prometne motocikliste, ali i helikoptere u cilju nadzora i usmjeravanja prometa.

- Pojačano ćemo paziti motocikliste. Kao što su svi primijetili, povećan je broj smrtno stradalih motociklista u ovoj godini u odnosu na proteklu i tu moramo posvetiti posebnu pozornost, pojačati naš angažman i podići to stanje na bolju razinu, rekao je za HRT

image
Damjan Tadic/Cropix

Naveo je četiri glavne ubojice u prometu.

- To su nepropisna brzina, korištenje mobitela na način koji umanjuje sposobnost sigurnog i pravovremenog reagiranja i vožnja pod utjecajem opojnih sredstava, svakako će vam biti u fokusu, dodao je.

Alarmantan je podatak o poginulim motociklistima na našim cestama.

- Primjećujemo da je na cestama više motocikala, podaci o broju novoregistriranih sami govore, osim toga više je i novih vozača, prije svega neiskusnih, koji tek trebaju sebe izgraditi kao vozača motocikla. Ne trebaju upuštati se u rizične situacije, maksimalno poštivati propise ograničenja brzine, voziti unutar svojih mogućnosti kao vozača, imati potrebnu dozu strpljenja, samozaštitno se ponašati u smislu očuvanja potencijalno opasnih situacija i prema tome prilagoditi svoj stil vožnje, rekao je Medić za HRT.

image
Damjan Tadic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 23:12