StoryEditorOCM
HrvatskaKRAJ BEZAKONJU

Pod naletom bagera pada cijelo bespravno naselje u gradu Krku: ‘Znali smo da ovdje gradnja nije dozvoljena...‘

Piše Dalmacija SD
25. rujna 2024. - 21:59

Jedna po jedna polako nestaju ilegalne građevine na području grada Krka. Nakon više od deset godina borbe s ilegalnim graditeljima, građevinski inspektori, policija i strojevi od jutra su na terenu. Nedaleko od mora nalazi se više od 120 objekata, a najveći broj njih postavljen je bez ikakve dozvole, izvijestio je HRT.

Pod teškom mehanizacijom polako nestaje najveće bespravno podignuto naselje na otoku Krku. S područja Picik, u blizini trajektnog pristaništa Valbiska, uklanjaju se čvrsti i mobilni objekti, zidići, terase.

Na području Picika tijekom godina niknulo je pravo malo naselje s oko 120 objekata. Većina je bespravno izgrađena. Do kraja tjedna trebalo bi biti uklonjeno njih četrdesetak.

Neki su vlasnici objekte počeli uklanjati sami. Branko Puceković mora ukloniti drvarnicu kojom se koristio kao spremištem za alat, malu kuhinju te kamp-prikolicu. Zemljište je kupio prije 20 godina, a sve je, kaže, koristio isključivo za odmor.

- Zemljište je bilo rasparcelizirano kad smo ga kupili, platili smo porez, upisali se u zemljišne knjige. Znali smo da gradnja nije dozvoljena, ali da možemo imati mobilne kućice, kontejnere. Ali sada je došlo do toga da moramo sve maknuti.

- S moje strane je dramatično. Da mi koji smo se borili, krvarili za ovu državu, ne možemo biti na miru da provedemo zadnje dane - kaže Puceković.

Tvrdi kako nitko na Piciku svoje objekte nije iznajmljivao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 22:14