StoryEditorOCM
Hrvatskanakon sastanka

Plenković o otkriću Nacionala: Super mi izgleda supruga na toj slici, ja sam bio puno mršaviji

Piše Vijesti SD
10. listopada 2023. - 15:49

Nakon završetka sastanka parlamentarne većine pred novinare je izašao Andrej Plenković, predsjednik Vlade, javlja Dnevnik.hr. 

"Izvijestili smo partnere da se iz Izralea jučer vratilo 69 hrvatskih državljana", rekao je Plenković. 

Najavio je i da će rebalans proračuna biti na vladi u četvrtak. Osvrnuo se i na razgovore sa sindikatima koji su održani u ponedjeljak te rekao da su bili "vrlo dobri i konstruktivni". 

"Siguran sam da ćemo zajedničkim dogovorom postići dogovor oko rasta o osnovici plaća i to u sljedećim tjednima uz dobru volju i želju i Vlade i sindikata. Vjerujem i da ćemo se dogovoriti i oko povećanja iznosa božićnice. Potom će Vlada u drugo čitanje poslati Zakon o plaćama u državnim i javnim službama, koji će se usvojiti u siječnju", najavio je Plenković. 

Od 1. siječnja će biti na snazi i paket zakona koji se odnose na poreznu reformu koji će također dovesti do povećanja plaća, a dogovorit će sa sindikatima i uskrsnicu, rekao je premijer. 

Milanović - čista obijest

S koalicijskim partnerima prokomentirao je i novi zaplet s predsjednikom Zoranom Milanovićem, oko potpisa novog Zakona o izbornim jedinicama. "Ono što je učinio pozivajući se na ustavni rok je čista obijest. Zato što će Vlada ponovo predložiti zakon s drukčijim stupanjem na snagu, Sabor će ga usvojiti, a on će ga potpisati", rekao je Plenković. 

"Svi u koaliciji smo osupnuti komentarima, čak je jedan ugledni komentator napisao "neka je". A to je prije svega obijesno. Kreira kulturu opstrukcije, ovo je vrlo opasan presedan. Ustav kaže osam dana, a nigdje ne kaže osmi dan. On je to namjerno propustio učiniti i to je nova praksa s kojojom se suočavamo", kaže Plenković. 

"Super mi izgleda supruga"

Osvrnuo se i na članak "objavljen u jednom tjedniku" (nije imenovao Nacional) koji se uklapa u ono na što upozorava već mjesecima, odnosno, kako kaže, zlorabljenje transkripata iz različitih kaznenih postupaka. "Inkritiminira se mene, čak i moju suprugu. A mi se ponašamo diskretno", rekao je Plenković. 

Rekao je da je i ovo primjer da je ispravno ići u izmjene Kaznenog zakona, da se ovakve stvari ne događaju. "Da tračeraj postane tema da se nekome napravi politička šteta", kaže Plenković. 

"Mene to ništa ne boli. Super mi izgleda supruga na toj slici, ja sam bio puno mršaviji. Ovo vam je klasični primjer manipulacije dokumentima u spisu", rekao je Plenković 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:39