StoryEditorOCM
Hrvatskaa sad adio

Pali se alarm, noćas stiže velika promjena vremena: Obilna kiša, naglo zahlađenje, moguće i olujno nevrijeme

Piše VIJESTI SD
8. rujna 2024. - 12:18

U prvom dijelu nedjelje bit će većinom sunčano, ujutro u unutrašnjosti lokalno magla, a zatim sa zapada postupno jače naoblačenje, ponegdje s kišom i grmljavinom, najprije u Istri, prognoza je za nedjelju DHMZ-a, kako javlja Jutarnji.

Navečer te osobito u noći na ponedjeljak, pogotovo na Jadranu i uz njega mjestimice obilna kiša, lokalno i olujno nevrijeme.

Zapuhat će umjeren jugozapadni, u Slavoniji jugoistočni vjetar. Na Jadranu mjestimice umjereno jugo navečer će jačati. Najviša dnevna temperatura većinom između 27 i 32 stupnjeva Celzijusa.

"U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno te kišovito. Obilna kiša past će osobito u Gorskoj Hrvatskoj te unutrašnjosti Istre i Dalmacije, a pljuskovi s grmljavinom lokalno mogu biti izraženiji i u ostatku unutrašnjosti. Osjetno će osvježiti uz okretanje vjetra na sjeveroistočni i sjeverni. U utorak postupno smirivanje, ponegdje još s pljuskovima te ujutro svježije, ponegdje uz maglu.

Na Jadranu postoji velika vjerojatnost izraženih grmljavinskih nevremena u ponedjeljak, uz jako i moguće olujno jugo te obilnu kišu. Vrućina će prestati, prolazno će zatim zapuhati umjerena bura pa sjeverozapadnjak. U utorak i srijedu većinom sunčano s pljuskovima na jugu vjerojatno još u utorak ujutro, a na sjeveru u srijedu poslijepodne", prognozirao je za HRT Izidor Pelajić, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 12:19