StoryEditorOCM
Hrvatskapovijesna usporedba

Pad mladog Britanca s kruzera nije prvi na Jadranu, sličan događaj dogodio se 2018. godine, evo kako je završilo

Piše I. MARKOVIĆ
9. kolovoza 2024. - 20:54
Mladi britanski turist pao je u more s jedne od paluba kruzera  ‘Explorer of the Seas‘ Roberto Schmidt/Afp

Da se povijest ponavlja, najbolje i najzornije pokazuje današnji slučaj pada u more mladog britanskog turista, koji je u noći sa četvrtak na petak oko 4.30 sati upao u more nedaleko otočića Jabuka. On je, kako smo izvještavali, pao u more s jedne od paluba kruzera "Explorer of the Seas".

Potraga za mladim Britancem koji je pao s kruzera još traje, stručnjak otkriva: ‘Vrijeme preživljavanja je...‘

Potraga za njime je odmah pokrenuta i još uvijek traje, no kako vrijeme odmiče, razloga za optimizam da će se nesretnog Britanca pronaći sve je manje.

No, sličan, gotovo isti događaj zbio se prije šest godina, također u kolovozu, samo u njegovom drugom dijelu, 19. kolovoza. Tada je s jedne od paluba kruzera "Norwegian Star", koji je plovio iz Pule u Veneciju u more pala tada 46-godišnja britanska državljanka, rođena 1972. godine

I tada su "dignute" sve pomorske i zračne snage i krenulo se u potragu koja je na kraju sretno završena. Britanka je pronađena nedaleko Malog Lošinja živa i zdrava, iako je u moru provela više od 10 sati.

‘Bila je dramatična situacija, ali spasili smo jedan ljudski život‘: Britanka usred noći pala s kruzera u more, pronašla je naša Obalna straža

Nadamo se kako će i ova potraga završiti uspješno i da će mladi Britanac biti pronađen živ.

image

Nadamo se kako će i ova potraga završiti uspješno i da će mladi Britanac biti pronađen živ, kao što je pronađena britanska turistkinja  (ilustracija)

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 18:29