StoryEditorOCM
Hrvatskaspecijalci u bolnici

Detalji drame na Rebru, pacijenti u potpunom šoku: ‘Ušetao je s pištoljem u zgradu, a onda su došli specijalci...‘

Piše Ivana Krnić, Hajdi Karakaš Jakubin/JL, Vijesti sd
3. rujna 2024. - 11:52

NOVO: Muškarac se nakon dugih pregovora predao policiji i sada je na ispitivanju u policijskoj postaji gdje će biti podvrgnut alkotestu da se vidi je li bio pod utjecajem alkohola ili opijata.

Iz policije se doznaje da je bio naoružan i da se radilo o startnom pištolju. Uhićeni 65-godišnji muškarac liječio se na psihijatrijskom odjelu KBC-a Rebro već neko vrijeme.

Dojavu o drami u KBC-u Zagreb zagrebačka policija je dobila danas u 10.05 sati, a prema neslužbin informacijama oko 12 sati muškarca je napokon privela policija uz pomoć interventne jedinice.

- Sve je opkoljeno specijalcima. Muškarac je ušetao pištoljem u zgradu. Neki pacijenti evakuirani su iz zgrade - rekla je jedna od pacijentica za RTL.

- Bila sam na pregledu u Zelenoj zgradi i ulazila su dva policajca, jedan od njih s velikom puškom. Kada sam izašla ispred ulaza, jedan od zaposlenika bolnice rekao nam je da moramo ići prema rotoru, da ne možemo proći kroz krug bolnice. Kad sam se okrenula, sve je bilo puno policije - dodala je druga.

Kako javlja novinarka Jutarnjeg lista Ivana Krnić dvije zaposlenice KBC Rebro, oko 12.20 sati, došle su do policijskog auta kako bi pojasnile što se točno događalo u prostorijama bolnice.

- Baš sam se bojala - kratko je kroz suze poručila jedna od njih policiji. Dvije zaposlenice potom su ušle u policijski auto te su odvedene u postaju kako bi dale iskaz.

Kako je Jutarnjem listu rekla jedna od svjedokinja, naoružani muškarac ušao je u Zelenu zgradu s desne strane na kojoj je psihijatrija. Uputio se direktno prema šalteru te zaprijetio sestri koja je radila na prijemu pacijenata.

- Nije bilo nimalo ugodno, iako nisam bila u neposrednoj opasnosti. Nadam se da je sve gotovo - poručila je za Jutarnji list svjedokinja koja je prisustvovala incidentu.

image

 

 

Ranko Suvar/Cropix
image

 

 

Ranko Suvar/Cropix
image

 

 

Ranko Suvar/Cropix
image

 

 

Ranko Suvar/Cropix

Index piše kako je glavna sestra s Klinike za psihijatriju pola sata smirivala muškarca koji je upao u bolnicu i prijetio. Uspjela ga je nagovoriti da dopusti drugoj medicinskoj sestri i liječniku da odu iz prostorije te je ostala sama u ambulanti s napadačem.

Njeni kolege kažu da je ispala "pravi heroj".

RANIJE:

U prostorije bolnice na zagrebačkom Rebru, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, ušao je muškarac s pištoljem.

U tijeku je postupanje policije i interventnih jedinica koji pregovaraju s muškarcem.

Dojavu o drami u KBC-u Zagreb zagrebačka policija je dobila danas u 10.05 sati. Policiji je iz bolnice priopćeno da jedan muškarac prijeti oružjem za koje se ne zna je li pravo ili nije.

Iz PU zagrebačke kažu da je postupanje u tijeku te da trenutno više informacija ne mogu dati. Kako doznaje Jutarnji, liječnici i ostalo osoblje su se s pacijentima zaključali u ordinacije.

image
Ranko Šuvar/Cropix

11:23 - Kako Jutarnji doznaje, dramatična se situacija odvija u ‘zelenoj‘ zgradi prema Jordanovcu.

11:35 - Pregovori još traju, riječ je o Zelenoj zgradi bolnice i na sreću nema ozlijeđenih, rekao je za Dnevnik.hr Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb Rebro.

11:41 - Sve je opkoljeno specijalcima. Muškarac je ušetao pištoljem u zgradu. Neki pacijenti evakuirani su iz zgrade - rekla je jedna od pacijentica za RTL.

Kako se neslužbeno doznaje, na sreću nije bilo ozlijeđenih u ovom incidentu koji je prestravio sve zaposlenike i posjetitelje KBC Rebro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. rujan 2024 04:20