StoryEditorOCM
HrvatskaVeliki razgovor

Ministar Habijan: Tenisice sam kupio za 400 eura. Nemam se potrebu pravdati, bile su na sniženju i mogu si to priuštiti

Piše Vijesti SD
16. ožujka 2024. - 22:08

Ministar Damir Habijan (43) u Večernjakovoj je emisiji Životne priče ispričao brojne detalje o putu koji je prošao, preprekama na koje je nailazio, kao i o onima koje ga tek čekaju. Govorio je i o strastima, hobijima i sportu, koji je bio i tema njegovog diplomskog rada, dotaknuo se stanja u hrvatskim klubovima, otkrio za koga navija i zašto ga je nogomet pomalo razočarao, pogotovo od vremena kad je s djedom dolazio na utakmice, a dotakao se i svoje želje da upiše Akademiju dramskih umjetnosti, govorio je o ulasku u politiku i HDZ kao i najtežim životnim trenucima.

Govorio je i o budućnosti kakvu nipošto ne želi gledati i opisao Hrvatsku u kojoj sutra ne bi volio živjeti, a za njega je to Hrvatska Zorana Milanovića.

Na upit što se od njega konkretno tražilo nakon odlaska Davora Filipovića i afere koja se dogodila, odgovorio je ako mu je konkretan posao bio odraditi stvari koje traju, koje su u nekim segmentima možda i stajale, i suočiti se s izazovima koji postoje u svakom resoru pa tako i u ministarstvu gospodarstva.

Djetinjstvo pamti kao lijepo razdoblje, a otkrio je i kakav je bio kao učenik. Nije volio matematiku i fiziku, priznao je. "Jednostavno, nismo se našli matematika i ja", otkrio je ministar. Njegov prvi izbor nije bilo pravo, već gluma. Pisao je čak i scenarije, a otkrio je kako se od djetinjstva zainteresirao za glumu, no pravo je ipak prevagnulo.

Komentirao je i odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem te općenito neke njegove istupe. "To je možda ono što on želi, on ima karakter, ali to nije odgovarajući karakter za predsjednika države", smatra Habijan.

Otkrio je kako se nekoliko puta susreo s Milanovićem, ali da nisu puno komunicirali. "Ja nemam problem s nikim komunicirati. Radi se o tome jesi li čovjek ili nisi", rekao je ministar, opisavši ekipu oko Milanovića kao ‘fejk‘.

Zanimljiv je i Habijanov komentar prozivki na račun tenisica za koje se pisalo da ih je platio 1700 eura. Upitan koliko ih je platio, ministar je rekao kako mu nije problem podijeliti tu informaciju, ali da se nema potrebu pravdati, jer je, napominje, u 15 godina u odvjeništvu zaradio dovoljno da si može priuštiti takve tenisice. S druge strane, kaže, ne troši na neke druge stvari, na koje drugi troše.

"Nisu koštale toliko. Kupio sam ih na sniženju i koštale su četiri puta manje. 400 eura sam ih platio, ali ako si ne mogu kupiti tenisice za 400 eura, ako je to moja želja…", komentirao je te dodao kako niti ne izlazi puno, ali da voli priuštiti ono što mu se sviđa i u tome ne vidi ništa sporno, rekao je za Večernjakovu emisiju.

image

Jakov Prkić/CROPIX

Jakov Prkic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 14:04