StoryEditorOCM
Hrvatskalista zahtjeva

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine, obitelj traži novu istragu: Tko je svjedok koji je čuo krikove na mostu?

Piše VIJESTI SD
24. travnja 2024. - 22:28

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama, pišu 24sata.

Zahtijevamo da se pokrene istraga ispočetka po svim informacijama koje smo dostavili policiji uključujući i sve one poruke koje je Marijana slala prijateljici o prijetnjama, poručila je obitelj Marijane Seifert, regionalne pobjednice Big Brothera 2011., koja je nestala 27. travnja 2022. u Zagrebu.

Dvije godine kasnije Marijani nema traga ni glasa, a sestra Maja i majka Gordana Kovačević strahuju od najcrnjeg scenarija. U svojoj potrazi za odgovorima angažirali su odvjetnika Milka Križanovića te sastavili listu zahtjeva s kojom se žele obratiti javnosti.

Traže snimke nadzornih kamera

- Tražimo da se zatraže od operatera popisi poziva sa svih mobitela od obitelji Seifert, prije i poslije Marijanina nestanka, a posebno te kobne noći kad je nestala.

Zahtijevamo da nam se ustupe snimke kamera na uvid - nastavlja obitelj Kovačević.

Naime, policija je tijekom istrage izuzela snimke nadzornih kamera koje se nalaze na zgradi na Savici i oko nje. Obitelji su ispričali kako je Marijana sama izašla iz zgrade te kako ju nitko nije slijedio. No, snimke im nisu pokazali, samo su im prepričali što se na njima vidi.

- Zašto policija nije razmotrila navode iz emisije Provjereno i svjedoke koji su te noći bili s Marijanom, što su oni svjedočili i kako je Marijana plakala da se boji ići kući.

Želimo znati tko je svjedok koji je čuo krikove na mostu i, kako policija tvrdi, svjedočio da se Marijana sama bacila. Tražimo i da nam policija vrati Marijanine osobne stvari i torbicu - kaže Gordana. Riječ je o torbici i mobitelu, koje je u ranim jutarnjim satima pronašao građanin dok je prelazio savski most.

Otac preminuo krajem 2022. godine

Marijanin otac Ivo Kovačević u međuvremenu se razbolio te krajem prosinca 2022. preminuo u šibenskoj bolnici u 64. godini.

Tragajući za nestalom reality zvijezdom policija je s roniocima pretraživala Savu i dronom širi teren oko mjesta nestanka. Unatoč svim naporima Marijanu nisu našli te se još vodi kao nestala u MUP-ovoj bazi.

Prema tim podacima Marijana se kobnog jutra udaljila s adrese prebivališta u Lastovskoj ulici. Bila je odjevena u kratku majicu boje senfa, crnu sportsku jaknu, tajice crne boje s bijelo-crvenom crtom i svijetle tenisice.

Marijana Seifert rođena je u veljači 1984. godine, ima plavu kosu i zelene oči te je visoka oko 167 centimetara i vitkog je stasa. Od osobitih znakova ima tetovažu cvijeta orhideja na donjem djelu leđa, glavu jednoroga na lijevom bedru, dvije tribal tetovaže na lijevoj podlaktici i desnom gležnju, tekstualnu tetovažu na desnom ramenu i na zapešću desne ruke znak beskonačnosti.

Policija poziva građane koji imaju informacije o Marijani da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

image
Cropix
image

Marijana Seifert

Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix
image



 

Sasa Buric/Cropix
image

Gordana Kovačević, majka Marijane Seifert

 

Sasa Buric/Cropix
image

Tragajući za nestalom reality zvijezdom policija je s roniocima pretraživala Savu i dronom širi teren oko mjesta nestanka uz rijeku Savu između Mosta mladosti i toplane
 

Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:28