StoryEditor
Hrvatskastiže na naplatu

HZMO izvijestio kako se aktiviraju i ovrhe na mirovinama: plijenit će se s računa oko 26 tisuća penzionera koji su ‘predahnuli‘ zbog pandemije

19. listopada 2020. - 16:16
Nikša Stipaničev/ilustracija/Cropix

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO) izvijestio je kako će od ponedjeljka 19. listopada aktivirati na naplatu sve ovrhe koje se zbog mjera zastoja nisu ovrhovoditeljima namirivale, počevši od isplate mirovina za travanj do isplate mirovina za rujan 2020. te na naknadnim doznakama mirovina isplaćivanima do 18. listopada 2020.

Kao što je poznato, a što navodi i HZMO u obavijesti korisnicima mirovina, od tog datuma se zbog proteka posebnih okolnosti prestaju primjenjivati mjere zastoja prema Zakonu o interventnim mjerama u ovršnim i stečajnim postupcima za vrijeme trajanja posebnih okolnosti i Odluci o produženju roka trajanja posebnih okolnosti pri isplati mirovinskih primanja.

- Za približno 26 tisuća ovrha na mirovinama za listopad koje se isplaćuju u studenome, ponovno će se provesti ovrha po osnovi ostalih tražbina na koje su se za vrijeme trajanja posebnih okolnosti primjenjivale mjere zastoja, a ovrhe po osnovi uzdržavanja na koje nisu bile primijenjene mjere zastoja nastavit će se provoditi - navedeno je također u obavijesti HZMO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

20. siječanj 2021 21:15