StoryEditorOCM
Hrvatskaplastika u slastici

Dijete jelo čokoladu iz Kauflanda, roditeljima je nešto bilo sumnjivo: ‘Razvlačilo‘ se; onda je uslijedio još veći šok

Piše VIJESTI SD
23. rujna 2024. - 22:58

U koprivničkom Kauflandu kupljena je čokolada “HAPPY LAND milk cocoa bar Paw patrol” u kojoj je pronađeno strano tijelo.

O tome je danas izvijestila potrošačka udruga “Halo, inspektore” na svojoj Facebook stranici.

„Dijete nam je počelo jesti čokoladu Paw patrol. Uočili smo kako mu se nešto “razvlači” iz te čokolade te ga spriječili dalje u konzumaciji. Kada smo malo bolje pogledali utvrdili smo kako se radi o vlaknima nekakve plave plastike.

Prelomivši preostale dijelove čokolade, pronašli smo još veće dijelove plastike u sadržaju, što nas je u najmanju ruku šokiralo,“ ispričala im je zabrinuta majka i tražila savjet što da učini.

S obzirom da je postajala opravdana opasnost od gušenja kod djece koja bi mogla konzumirati tu čokoladu, savjetovali su joj da se odmah obrati i Kauflandu i uvozniku Petrificusu iz Zagreba te samom proizvođaču „Falcon Grupi“ iz Podgorice u Crnoj Gori.

Savjetovali su isto tako da obavezno sačuva te komadiće čokolade u svrhu eventualnog ispitivanja.

“S obzirom da se sve to događalo preko vikenda, danas nakon što su dobili slike i informacije o stranom tijelu u proizvodu, uvoznik Petrificus je žurno otišao u Koprivnicu po sporni proizvod kako bi ga dali na analizu i utvrdili o čemu se točno radi (o kojem je materijalu riječ i postoji li opasnost za zdravlje potrošača).

K tome, izuzeli su svu zalihu tog artikla iz dućana u Koprivnici gdje je kupljen i sve skupa poslali na analizu zajedno s kontaminiranim uzorkom u NZJZ „ dr. Andrija Štampar“ u Zagrebu”, tumače iz “Halo, inspektore”.

“U dogovoru s trgovačkim lancem Kaufland, sva zaliha tog artikla će biti povučena privremeno iz prodaje dok se ne završe analize“, izvijestio je Jure Radoš iz Petrificusa te dodao da zbog preventivnih razloga pozivaju potrošače da do daljnjeg ne konzumiraju navedenu čokoladu.

Posebice ne djeca. Kupce pozivaju da uz predočenje računa tu čokoladu vrate na prodajno mjesto gdje su je kupili ili, ako nemaju račun, da se obrate njima kao zastupnicima (e-mail: info@petrificus.hr)

O svemu je obaviješten i Državni inspektorat RH. Navedena čokolada, osim u Hrvatskoj, prodaje se i drugim okolnim državama pa se očekuje preventivno postupanje i drugih uvoznika i distributera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2024 23:00