StoryEditorOCM
HrvatskaOPET ‘ZADIMILO‘

Bulj upozorio na problem plamtećih autobusa, te predao dar premijeru Plenkoviću: ‘Stariji su od Mojsijeve šlape‘

Piše Dalmacija SD
12. lipnja 2024. - 15:33

Mostov zastupnik Miro Bulj u Saboru je upozorio na stare autobuse koji u Sinju prevoze školsku djecu i svakodnevno zbog neispravnosti gore, a županija pogoduje autoprijevozniku i time, naglasio je, ugrožava sigurnost djece pa je igračku autobusa poklonio premijeru Andreju Plenkoviću.

"Imamo problem. Grad Sinj raste i gospodarski rast je velik, no što je s infrastrukturom", pitao je u srijedu tijekom saborskog aktualnog prijepodneva Mostov zastupnik Miro Bulj ministra mora, prometa i prometne infrastrukture Olega Butkovića i upozorio na problem svakodnevnog zapaljenja autobusa koji prevoze školsku djecu. 

"Autobusi stariji nego Mojsijeva šlapa", dodao je Bulj. 

Ministar Butković kazao je kako je činjenica da Bulj duže vrijeme upozorava na problem neispravnih autobusa, ali je i naglasio kako nije točno da ministarstvo na čijem je čelu i MUP nisu djelovali. "Imali smo puno intervencija i u proteklih godinu dana, imali smo 12 inspekcijskih nadzora, gdje smo četiri autobusa navedene tvrtke isključili privremeno, nisu bili ispravni", kazao je i dodao kako se nadzor provodi i dalje.

"S druge strane, Vlada je 2021. osigurala da svaka županija može uvesti javnu uslugu, osigurali smo 60 milijuna eura, do danas je šest županija potpisalo ugovore za javnu uslugu, ovih ćemo dana imati potpisivanje s još jednom. To će omogućiti prijevoznicima koji potpišu ugovor da mogu krenuti u nabavku novih autobusa", poručio je Butković. 

Bulj je potom igračku autobusa poklonio premijeru Andreju Plenkoviću, a on ju je i prihvatio i stavio na stol.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2024 15:36