stdClass Object ( [id] => 1218838 [title] => Točno je deset godina od ubojstva koje je šokiralo Split. Za smrt nesretne Selene optužen je Edi Mišić koji iz zatvora izlazi 2027. Branio se šutnjom i nikad se nije saznalo je li na Marjanu bio sam [alias] => tocno-je-deset-godina-od-ubojstva-koje-je-sokiralo-split-za-smrt-nesretne-selene-optuzen-je-edi-misic-koji-iz-zatvora-izlazi-2027-branio-se-sutnjom-i-nikad-se-nije-saznalo-je-li-na-marjanu-bio-sam [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Prije točno deset godina strahoviti je zločin potresao Split i Hrvatsku. Život 31-godišnje Selene Graciano Macedo iz Meksika koja je s bratom Emanuelom bila na putovanju Europom na stravičan se način ugasio 22. kolovoza 2012.

Tog je dana posljednji put viđena na marjanskoj vidilici, a tri dana kasnije na južnoj padini Marjana pronađeno je njezino tijelo plitko zakopano i prekriveno granama.

Nakon što je utvrđeno da je Selena brutalno ubijena tako što joj je s dva poteza nožem gotovo odrubljena glava, počela je potraga za ubojicom, koji je otkriven kad su policija i DORH odlučili da u medijima objave sliku krvavog dresa Milana pronađenog blizu mjesta ubojstva. Ubrzo je, dalje od ruksaka, pronađena i plava muška majica marke 'Nike' na kojoj su uočeni tragovi krvi za koju se poslije pokazalo da je Selenina.

S obzirom na dotad otkrivene tragove, policija je zaključila da je Selena na mjestu gdje su pronađeni njezina japanka i šešir zaskočena i oborena na tlo, na što su upućivali tragovi na tlu, da su je potom jedan ili dvojica počinitelja onesposobili onesvijestivši je te su joj trakom čvrsto zalijepili ruke i usta kako ne bi vikala.

Nakon toga, nesretna je djevojka odnesena na rukama počinitelja 57 metara južno preko teško pristupačnog terena dalje, do mjesta gdje je tri dana nakon njezina nestanka, skriveno u udubinu zida i dobro maskirano zemljom, kamenjem, borovim iglicama i granama, pronađeno njezino tijelo.

---

image

Dres Reksi

Arhiva SD
---

Na zaključak da je nošena navodi to što na njezinu desnom stopalu nisu pronađeni nikakvi tragovi ni ozljede od eventualnog hodanja, a policija je zaključila da je mjesto prepada pomno odabrano budući da nije baš vidljivo s pješačke staze, kao i lokacija na kojoj je tijelo naposljetku i zakopano, koja je također unaprijed određena.

Također su zaključili, tijekom očevida toga drugog dana, da to što je počinitelj odbacio ruksak sa svojim i žrtvinim stvarima ukazuje da se radi o osobi koja je nedovoljno promišljena budući da takvim postupkom olakšava posrednu identifikaciju, ili se radi o osobi nižih intelektualnih sposobnosti, ili osobi u posebnom psihičkom stanju poremećenosti ili šoka.

Tek u listopadu 2012. došlo se do informacija da se u kvartu Split 3 nalazi muškarac koji je tog ljeta često nosio dres Milana i svakodnevno trčao po Marjanu. Policija je privela tada 28-godišnjeg Edija Mišića, rodom iz Mostara, koji se kao izbjeglica s obitelji tijekom ratnih zbivanja doselio u Split.

Uhićenje je omogućila jedna od dojava građana, a navodno se radilo o susjedi iz iste zgrade, koja je prepoznala dres Milana. Mišićev otac, majka i brat navodno su znali da bi Edi mogao biti ubojica, ali to nisu htjeli otkriti policiji. Jedan nož, onaj kojim je ubio Selenu, nedostajao je iz seta noževa u ladici kuhinje.

Obavljena je pretraga stana gdje je živio s obitelji te je naknadnim vještačenjem utvrđeno da se njegovi otisci nalaze na komadiću samoljepive crne trake pronađene drugog dana potrage za Selenom zajedno s njenom desnom japankom i šeširom.

Podno kamenog suhozida u podnožju stabla, brižno pokriven kamenom pločom, nađen je i ruksak u kojem se nalazio zakrvavljeni kuhinjski nož dužine oštrice 13 cm, dres nogometnog kluba Milan s brojem 5 i natpisom Reksi, dvije samoljepive trake, zakrvavljeni ručnik, vrećica s tri sendviča, dva Selenina fotoaparata i par radnih rukavica.

Mišićevi otisci bili su i na traci iz ruksaka, a njegov DNA bio je i na Seleninoj haljini i unutarnjem dijelu radne rukavice. Bilo je, tad nesporno da je Mišić tog dana bio na Marjanu i da je sudjelovao u ubojstvu.

---

image

Edi Mišić

Ante Cizmic/Cropix
---

Ni deset godina kasnije nije poznat pravi motiv ubojstva i je li u njemu sudjelovao još netko osim Mišića koji se na suđenju branio šutnjom rekavši da nije kriv. On je u srpnju 2013. na Županijskom sudu u Splitu proglašen krivim za obično ubojstvo i dobio 15 godina zatvora čime je osuđen na maksimalnu kaznu.

Selenin je brat zanijemio kada mu je prevoditeljica prevela visinu kazne. Pognuo je glavu i počeo plakati. Sudac Vladimir Živaljić ustvrdio je kako nema dvojbe o tome je li Mišić ubio Selenu, međutim, tijekom sudskog postupka nije dokazano da je to počinjeno na krajnje podmukao i osobito okrutan način, što karakterizira teško ubojstvo za koje je mogao dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Nalaz sudske vještakinje pokazao je da hematom na Seleninu vratu znači da je izgubila svijest prije smrti pa nije proživljavala teške psihičke patnje.

Pravi je motiv, stoji u presudi, ostao nerasvijetljen iako činjenice – da je napadao njemu nepoznatu žensku osobu koju je onesposobio i vezao i koja je odnesena do mjesta gdje je ubijena i zakopana, da je pronađena zadignute haljine i obnaženog donjeg dijela tijela – ukazuju na motiv seksualne prirode.

No optužnica se toga nije dotaknula čak ni uvrštavanjem pokušaja silovanja jer nisu pronađeni apsolutno nikakvi tragovi, ni sperma, dlake, ozljede, ništa što bi upućivalo na to da je nesretnu djevojku ubojica pokušao seksualno napastovati.

U javnosti je, nakon svega, ostala gorčina zbog činjenice da je čovjek koji je brutalno ubio nedužnu djevojku, gotovo joj odrubivši glavu kuhinjskim nožem, dobio samo 15 godina zatvora umjesto mogućih 40. Mnogi nisu mogli razumjeti kako i zašto odrubljivanje glave nije teško ubojstvo.

U lipnju 2014. Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu čime je postala pravomoćna. S obzirom da mu se u kaznu računa vrijeme od trenutka kad je uhićen, Edi Mišić iz zatvora će izaći 2027. Sada mu je 38, a kad bude izlazio na slobodu imat će 43 godine.

Kako smo nedavno pisali, vrlo je primjeran i uzoran zatvorenik, koji dosad nije imao nikakvih problema u zatvoru zbog kojih bi zaslužio bilo kakvu stegovnu mjeru. Radi u kuhinji i dosad nije nadležnom sudu, a s obzirom da je odslužio dvije trećine kazne, podnio zahtjev za uvjetni otpust, odnosno za puštanje na slobodu prije odsluženja kompletne zatvorske sankcije.

---

image

Izricanje presude Ediju Mišiću.

Ante Cizmic/Cropix
---

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je bio ubrojiv i da ne boluje ni od kakve duševne bolesti, ovisnosti ili poremećaja seksualnih sklonosti. Psihijatri su utvrdili da je emocionalno hladan, da zanemaruje osjećaje drugih osoba i da nema osjećaja krivnje. S njima je otvoreno razgovarao o svom životu, odnosima s roditeljima, seksualnim sklonostima, odnosima s djevojkama, no na sam spomen ubojstva bi se zatvorio i apsolutno ništa o tome nije htio govoriti.

Jedini trenutak kada je Mišić govorio opširnije o ubojstvu s kojim ga se povezivalo bilo je dan prije nego je uhićen, na obavijesnom razgovoru u splitskoj policiji. Tada je istražitelju rekao da je on vlasnik u medijima objavljenog dresa i da ga je imao jer je vatreni navijač navedenoga kluba.

Iako ga nitko od policajaca ništa nije pitao, Mišić je nastavio govoriti o tome kako se dres nalazi u njegovu ruksaku i da ga je on mislio baciti. Rekao im je i da se u ruksaku nalazio ručnik za plažu, jedna vrećica njemu nepoznatog trgovačkog lanca s tri napravljena sendviča.

- U ruksaku su bile i crveno-bijele rukavice sa žutim obrubom koje sam koristio pri građevinskim radovima koje povremeno obavljam te dvije samoljepljive trake, jedna mala žute boje i jedna široka sive boje, koje su mi služile da oblijepim vrećice oko nogu kako prilikom izvođenja građevinskih radova ne bih uprljao tenisice. Nisam počinio ono za što me teretite, a gore navedene stvari sam izgubio na plaži Žnjan 15-ak dana prije ovoga - rekao je tada policiji.

Na pitanje kako zna da je to bilo baš 15-ak dana prije ubojstva, rekao je da ne zna, ali da je vrlo pozorno pratio sve informacije o nestanku i pronalasku tijela nestale djevojke.

Policajac ga je još pitao i je li netko iz novina znao da je on vlasnik dresa i je li ga itko išta pitao u vezi s tim. Rekao je da su ga otac i majka, odmah nakon što je fotografije dresa objavljena, pitali je li to njegov dres i je li on ubio djevojku.

- Rekao sam im da je dres moj, ali da nisam ubio tu djevojku - kazao je Mišić policiji.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => STRAVIČAN ZLOČIN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => STRAVIČAN ZLOČIN 2 0 7970 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-08-24 19:28:14 [created_by] => 3225 [created_by_alias] => Kronika SD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-08-24 20:56:35 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-08-24 20:56:35 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 881 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/08\/24\/23182114.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/24\/18872964.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/24\/18872962.jpg","\/images\/slike\/2022\/08\/24\/23182112.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Cropix, Privatni album, Arhiva SD","Ante Cizmic\/Cropix","Arhiva SD","Ante Cizmic\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Selena Macedo<\/p>","

Izricanje presude Ediju Mi\u0161i\u0107u.<\/p>","

Dres Reksi<\/p>","

Edi Mi\u0161i\u0107<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x888","hd_23182114_1920.jpg":"1920x1080","k_23182114_1280.jpg":"1280x1280","k_23182114_1024.jpg":"1024x1024","k_23182114_640.jpg":"640x640","k_23182114_480.jpg":"480x480","k_23182114_340.jpg":"340x340","k_23182114_220.jpg":"220x220","o_23182114_1280.jpg":"1280x888","o_23182114_1024.jpg":"1024x710","o_23182114_640.jpg":"640x444","o_23182114_480.jpg":"480x333","o_23182114_340.jpg":"340x235","o_23182114_220.jpg":"220x152","h_23182114_1280.jpg":"1280x854","h_23182114_1024.jpg":"1024x683","h_23182114_640.jpg":"640x427","h_23182114_480.jpg":"480x320","h_23182114_340.jpg":"340x227","h_23182114_220.jpg":"220x147","pp_23182114_1280.jpg":"1280x1628","pp_23182114_1024.jpg":"1024x1303","pp_23182114_640.jpg":"640x814","pp_23182114_480.jpg":"480x611","pp_23182114_340.jpg":"340x432","pp_23182114_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_18872964_1920.jpg":"1920x1080","k_18872964_1280.jpg":"1280x1280","k_18872964_1024.jpg":"1024x1024","k_18872964_640.jpg":"640x640","k_18872964_480.jpg":"480x480","k_18872964_340.jpg":"340x340","k_18872964_220.jpg":"220x220","o_18872964_1280.jpg":"1280x853","o_18872964_1024.jpg":"1024x682","o_18872964_640.jpg":"640x426","o_18872964_480.jpg":"480x320","o_18872964_340.jpg":"340x226","o_18872964_220.jpg":"220x146","h_18872964_1280.jpg":"1280x854","h_18872964_1024.jpg":"1024x683","h_18872964_640.jpg":"640x427","h_18872964_480.jpg":"480x320","h_18872964_340.jpg":"340x227","h_18872964_220.jpg":"220x147","pp_18872964_1280.jpg":"1280x1628","pp_18872964_1024.jpg":"1024x1303","pp_18872964_640.jpg":"640x814","pp_18872964_480.jpg":"480x611","pp_18872964_340.jpg":"340x432","pp_18872964_220.jpg":"220x280"},{"size0":"768x1024","hd_18872962_1920.jpg":"1920x1080","k_18872962_1280.jpg":"1280x1280","k_18872962_1024.jpg":"1024x1024","k_18872962_640.jpg":"640x640","k_18872962_480.jpg":"480x480","k_18872962_340.jpg":"340x340","k_18872962_220.jpg":"220x220","o_18872962_1280.jpg":"1280x1706","o_18872962_1024.jpg":"1024x1365","o_18872962_640.jpg":"640x853","o_18872962_480.jpg":"480x640","o_18872962_340.jpg":"340x453","o_18872962_220.jpg":"220x293","h_18872962_1280.jpg":"1280x854","h_18872962_1024.jpg":"1024x683","h_18872962_640.jpg":"640x427","h_18872962_480.jpg":"480x320","h_18872962_340.jpg":"340x227","h_18872962_220.jpg":"220x147","pp_18872962_1280.jpg":"1280x1628","pp_18872962_1024.jpg":"1024x1303","pp_18872962_640.jpg":"640x814","pp_18872962_480.jpg":"480x611","pp_18872962_340.jpg":"340x432","pp_18872962_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1911x3000","hd_23182112_1920.jpg":"1920x1080","k_23182112_1280.jpg":"1280x1280","k_23182112_1024.jpg":"1024x1024","k_23182112_640.jpg":"640x640","k_23182112_480.jpg":"480x480","k_23182112_340.jpg":"340x340","k_23182112_220.jpg":"220x220","o_23182112_1280.jpg":"1280x2009","o_23182112_1024.jpg":"1024x1607","o_23182112_640.jpg":"640x1004","o_23182112_480.jpg":"480x753","o_23182112_340.jpg":"340x533","o_23182112_220.jpg":"220x345","h_23182112_1280.jpg":"1280x854","h_23182112_1024.jpg":"1024x683","h_23182112_640.jpg":"640x427","h_23182112_480.jpg":"480x320","h_23182112_340.jpg":"340x227","h_23182112_220.jpg":"220x147","pp_23182112_1280.jpg":"1280x1628","pp_23182112_1024.jpg":"1024x1303","pp_23182112_640.jpg":"640x814","pp_23182112_480.jpg":"480x611","pp_23182112_340.jpg":"340x432","pp_23182112_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7968266 Threads: 3 Questions: 1657226207 Slow queries: 4926950 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111936341 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 55 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [parent] => 119 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) ) [link] => /vijesti/crna-kronika/tocno-je-deset-godina-od-ubojstva-koje-je-sokiralo-split-za-smrt-nesretne-selene-optuzen-je-edi-misic-koji-iz-zatvora-izlazi-2027-branio-se-sutnjom-i-nikad-se-nije-saznalo-je-li-na-marjanu-bio-sam-1218838 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/tocno-je-deset-godina-od-ubojstva-koje-je-sokiralo-split-za-smrt-nesretne-selene-optuzen-je-edi-misic-koji-iz-zatvora-izlazi-2027-branio-se-sutnjom-i-nikad-se-nije-saznalo-je-li-na-marjanu-bio-sam-1218838?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 645693 [name] => selena macedo [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-03 23:49:10 [main_article_id] => 0 [alias] => selena-macedo [link] => /tag/selena-macedo ) [1] => stdClass Object ( [id] => 645694 [name] => edi mišić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-03 23:49:10 [main_article_id] => 0 [alias] => edi-misic [link] => /tag/edi-misic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => STRAVIČAN ZLOČIN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Točno je deset godina od ubojstva koje je šokiralo Split. Za smrt nesretne Selene optužen je Edi Mišić koji iz zatvora izlazi 2027. Branio se šutnjom i nikad se nije saznalo je li na Marjanu bio sam [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3225 [name] => Vinko Paić [username] => vinko-pai [email] => vinko-pai@sd.hr [password] => $2y$10$SknZe4UBTTiUIG6JL3R9z.dOzVdZvDxtCiEFcNkz0/F30t1p8Oo7u [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/vinko-paic-3225 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1743 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/5dd410bdfa2fba0b946f11b0784bd5df?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/24/23182114.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Cropix, Privatni album, Arhiva SD [mainImageDesc] =>

Selena Macedo

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/24/23182114.jpg [title] =>

Selena Macedo

Cropix, Privatni album, Arhiva SD ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/24/18872964.jpg [title] =>

Izricanje presude Ediju Mišiću.

Ante Cizmic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/24/18872962.jpg [title] =>

Dres Reksi

Arhiva SD ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/08/24/23182112.jpg [title] =>

Edi Mišić

Ante Cizmic/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Prije točno deset godina strahoviti je zločin potresao Split i Hrvatsku. Život 31-godišnje Selene Graciano Macedo iz Meksika koja je s bratom Emanuelom bila na putovanju Europom na stravičan se način ugasio 22. kolovoza 2012.

Tog je dana posljednji put viđena na marjanskoj vidilici, a tri dana kasnije na južnoj padini Marjana pronađeno je njezino tijelo plitko zakopano i prekriveno granama.

Nakon što je utvrđeno da je Selena brutalno ubijena tako što joj je s dva poteza nožem gotovo odrubljena glava, počela je potraga za ubojicom, koji je otkriven kad su policija i DORH odlučili da u medijima objave sliku krvavog dresa Milana pronađenog blizu mjesta ubojstva. Ubrzo je, dalje od ruksaka, pronađena i plava muška majica marke 'Nike' na kojoj su uočeni tragovi krvi za koju se poslije pokazalo da je Selenina.

S obzirom na dotad otkrivene tragove, policija je zaključila da je Selena na mjestu gdje su pronađeni njezina japanka i šešir zaskočena i oborena na tlo, na što su upućivali tragovi na tlu, da su je potom jedan ili dvojica počinitelja onesposobili onesvijestivši je te su joj trakom čvrsto zalijepili ruke i usta kako ne bi vikala.

Nakon toga, nesretna je djevojka odnesena na rukama počinitelja 57 metara južno preko teško pristupačnog terena dalje, do mjesta gdje je tri dana nakon njezina nestanka, skriveno u udubinu zida i dobro maskirano zemljom, kamenjem, borovim iglicama i granama, pronađeno njezino tijelo.

---

image

Dres Reksi

Arhiva SD
---

Na zaključak da je nošena navodi to što na njezinu desnom stopalu nisu pronađeni nikakvi tragovi ni ozljede od eventualnog hodanja, a policija je zaključila da je mjesto prepada pomno odabrano budući da nije baš vidljivo s pješačke staze, kao i lokacija na kojoj je tijelo naposljetku i zakopano, koja je također unaprijed određena.

Također su zaključili, tijekom očevida toga drugog dana, da to što je počinitelj odbacio ruksak sa svojim i žrtvinim stvarima ukazuje da se radi o osobi koja je nedovoljno promišljena budući da takvim postupkom olakšava posrednu identifikaciju, ili se radi o osobi nižih intelektualnih sposobnosti, ili osobi u posebnom psihičkom stanju poremećenosti ili šoka.

Tek u listopadu 2012. došlo se do informacija da se u kvartu Split 3 nalazi muškarac koji je tog ljeta često nosio dres Milana i svakodnevno trčao po Marjanu. Policija je privela tada 28-godišnjeg Edija Mišića, rodom iz Mostara, koji se kao izbjeglica s obitelji tijekom ratnih zbivanja doselio u Split.

Uhićenje je omogućila jedna od dojava građana, a navodno se radilo o susjedi iz iste zgrade, koja je prepoznala dres Milana. Mišićev otac, majka i brat navodno su znali da bi Edi mogao biti ubojica, ali to nisu htjeli otkriti policiji. Jedan nož, onaj kojim je ubio Selenu, nedostajao je iz seta noževa u ladici kuhinje.

Obavljena je pretraga stana gdje je živio s obitelji te je naknadnim vještačenjem utvrđeno da se njegovi otisci nalaze na komadiću samoljepive crne trake pronađene drugog dana potrage za Selenom zajedno s njenom desnom japankom i šeširom.

Podno kamenog suhozida u podnožju stabla, brižno pokriven kamenom pločom, nađen je i ruksak u kojem se nalazio zakrvavljeni kuhinjski nož dužine oštrice 13 cm, dres nogometnog kluba Milan s brojem 5 i natpisom Reksi, dvije samoljepive trake, zakrvavljeni ručnik, vrećica s tri sendviča, dva Selenina fotoaparata i par radnih rukavica.

Mišićevi otisci bili su i na traci iz ruksaka, a njegov DNA bio je i na Seleninoj haljini i unutarnjem dijelu radne rukavice. Bilo je, tad nesporno da je Mišić tog dana bio na Marjanu i da je sudjelovao u ubojstvu.

---

image

Edi Mišić

Ante Cizmic/Cropix
---

Ni deset godina kasnije nije poznat pravi motiv ubojstva i je li u njemu sudjelovao još netko osim Mišića koji se na suđenju branio šutnjom rekavši da nije kriv. On je u srpnju 2013. na Županijskom sudu u Splitu proglašen krivim za obično ubojstvo i dobio 15 godina zatvora čime je osuđen na maksimalnu kaznu.

Selenin je brat zanijemio kada mu je prevoditeljica prevela visinu kazne. Pognuo je glavu i počeo plakati. Sudac Vladimir Živaljić ustvrdio je kako nema dvojbe o tome je li Mišić ubio Selenu, međutim, tijekom sudskog postupka nije dokazano da je to počinjeno na krajnje podmukao i osobito okrutan način, što karakterizira teško ubojstvo za koje je mogao dobiti maksimalnu zatvorsku kaznu od 40 godina. Nalaz sudske vještakinje pokazao je da hematom na Seleninu vratu znači da je izgubila svijest prije smrti pa nije proživljavala teške psihičke patnje.

Pravi je motiv, stoji u presudi, ostao nerasvijetljen iako činjenice – da je napadao njemu nepoznatu žensku osobu koju je onesposobio i vezao i koja je odnesena do mjesta gdje je ubijena i zakopana, da je pronađena zadignute haljine i obnaženog donjeg dijela tijela – ukazuju na motiv seksualne prirode.

No optužnica se toga nije dotaknula čak ni uvrštavanjem pokušaja silovanja jer nisu pronađeni apsolutno nikakvi tragovi, ni sperma, dlake, ozljede, ništa što bi upućivalo na to da je nesretnu djevojku ubojica pokušao seksualno napastovati.

U javnosti je, nakon svega, ostala gorčina zbog činjenice da je čovjek koji je brutalno ubio nedužnu djevojku, gotovo joj odrubivši glavu kuhinjskim nožem, dobio samo 15 godina zatvora umjesto mogućih 40. Mnogi nisu mogli razumjeti kako i zašto odrubljivanje glave nije teško ubojstvo.

U lipnju 2014. Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Splitu čime je postala pravomoćna. S obzirom da mu se u kaznu računa vrijeme od trenutka kad je uhićen, Edi Mišić iz zatvora će izaći 2027. Sada mu je 38, a kad bude izlazio na slobodu imat će 43 godine.

Kako smo nedavno pisali, vrlo je primjeran i uzoran zatvorenik, koji dosad nije imao nikakvih problema u zatvoru zbog kojih bi zaslužio bilo kakvu stegovnu mjeru. Radi u kuhinji i dosad nije nadležnom sudu, a s obzirom da je odslužio dvije trećine kazne, podnio zahtjev za uvjetni otpust, odnosno za puštanje na slobodu prije odsluženja kompletne zatvorske sankcije.

---

image

Izricanje presude Ediju Mišiću.

Ante Cizmic/Cropix
---

Psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno je da je bio ubrojiv i da ne boluje ni od kakve duševne bolesti, ovisnosti ili poremećaja seksualnih sklonosti. Psihijatri su utvrdili da je emocionalno hladan, da zanemaruje osjećaje drugih osoba i da nema osjećaja krivnje. S njima je otvoreno razgovarao o svom životu, odnosima s roditeljima, seksualnim sklonostima, odnosima s djevojkama, no na sam spomen ubojstva bi se zatvorio i apsolutno ništa o tome nije htio govoriti.

Jedini trenutak kada je Mišić govorio opširnije o ubojstvu s kojim ga se povezivalo bilo je dan prije nego je uhićen, na obavijesnom razgovoru u splitskoj policiji. Tada je istražitelju rekao da je on vlasnik u medijima objavljenog dresa i da ga je imao jer je vatreni navijač navedenoga kluba.

Iako ga nitko od policajaca ništa nije pitao, Mišić je nastavio govoriti o tome kako se dres nalazi u njegovu ruksaku i da ga je on mislio baciti. Rekao im je i da se u ruksaku nalazio ručnik za plažu, jedna vrećica njemu nepoznatog trgovačkog lanca s tri napravljena sendviča.

- U ruksaku su bile i crveno-bijele rukavice sa žutim obrubom koje sam koristio pri građevinskim radovima koje povremeno obavljam te dvije samoljepljive trake, jedna mala žute boje i jedna široka sive boje, koje su mi služile da oblijepim vrećice oko nogu kako prilikom izvođenja građevinskih radova ne bih uprljao tenisice. Nisam počinio ono za što me teretite, a gore navedene stvari sam izgubio na plaži Žnjan 15-ak dana prije ovoga - rekao je tada policiji.

Na pitanje kako zna da je to bilo baš 15-ak dana prije ubojstva, rekao je da ne zna, ali da je vrlo pozorno pratio sve informacije o nestanku i pronalasku tijela nestale djevojke.

Policajac ga je još pitao i je li netko iz novina znao da je on vlasnik dresa i je li ga itko išta pitao u vezi s tim. Rekao je da su ga otac i majka, odmah nakon što je fotografije dresa objavljena, pitali je li to njegov dres i je li on ubio djevojku.

- Rekao sam im da je dres moj, ali da nisam ubio tu djevojku - kazao je Mišić policiji.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Cropix, Privatni album, Arhiva SD Ante Cizmic/Cropix Arhiva SD Ante Cizmic/Cropix
Ante Cizmic/Cropix

Izricanje presude Ediju Mišiću.

Arhiva SD

Dres Reksi

Ante Cizmic/Cropix

Edi Mišić

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/tocno-je-deset-godina-od-ubojstva-koje-je-sokiralo-split-za-smrt-nesretne-selene-optuzen-je-edi-misic-koji-iz-zatvora-izlazi-2027-branio-se-sutnjom-i-nikad-se-nije-saznalo-je-li-na-marjanu-bio-sam-1218838 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b3a7182cecf2e9d84a5070ca1b5074f49ef7c550 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=To%C4%8Dno+je+deset+godina+od+ubojstva+koje+je+%C5%A1okiralo+Split.+Za+smrt+nesretne+Selene+optu%C5%BEen+je+Edi+Mi%C5%A1i%C4%87+koji+iz+zatvora+izlazi+2027.+Branio+se+%C5%A1utnjom+i+nikad+se+nije+saznalo+je+li+na+Marjanu+bio+sam&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftocno-je-deset-godina-od-ubojstva-koje-je-sokiralo-split-za-smrt-nesretne-selene-optuzen-je-edi-misic-koji-iz-zatvora-izlazi-2027-branio-se-sutnjom-i-nikad-se-nije-saznalo-je-li-na-marjanu-bio-sam-1218838 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Ftocno-je-deset-godina-od-ubojstva-koje-je-sokiralo-split-za-smrt-nesretne-selene-optuzen-je-edi-misic-koji-iz-zatvora-izlazi-2027-branio-se-sutnjom-i-nikad-se-nije-saznalo-je-li-na-marjanu-bio-sam-1218838 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => STRAVIČAN ZLOČIN [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Crna kronikaSTRAVIČAN ZLOČIN

Točno je deset godina od ubojstva koje je šokiralo Split. Za smrt nesretne Selene optužen je Edi Mišić koji iz zatvora izlazi 2027. Branio se šutnjom i nikad se nije saznalo je li na Marjanu bio sam

Piše Kronika SD
24. kolovoza 2022. - 22:56

Prije točno deset godina strahoviti je zločin potresao Split i Hrvatsku. Život 31-godišnje Selene Graciano Macedo iz Meksika koja je s bratom Emanuelom bila na putovanju Europom na stravičan se način ugasio 22. kolovoza 2012.

Tog je dana posljednji put viđena na marjanskoj vidilici, a tri dana kasnije na južnoj padini Marjana pronađeno je njezino tijelo plitko zakopano i prekriveno granama.

Nakon što je utvrđeno da je Selena brutalno ubijena tako što joj je s dva poteza nožem gotovo odrubljena glava, počela je potraga za ubojicom, koji je otkriven kad su policija i DORH odlučili da u medijima objave sliku krvavog dresa Milana pronađenog blizu mjesta ubojstva. Ubrzo je, dalje od ruksaka, pronađena i plava muška majica marke 'Nike' na kojoj su uočeni tragovi krvi za koju se poslije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 15:15