StoryEditorOCM
Crna kronikaMISTERIJ U BOSNI

Sudbina nestale djevojke Tanje (23) još je uvijek nepoznata, traže je od ljeta. Roditelji nude nagradu: ‘Nedostaje nam‘

Piše Petar Čikeš
1. travnja 2024. - 20:37

Doboj, bosanskohercegovački gradić, smješten na rijeci Bosni i u sastavu entiteta Republika Srpska, proteklih godinu dana bio je poprište nekim tragičnim događajima. Slučaj muškarca kojeg su supruga i njen ljubavnik vezali za deblo u šumi i brutalno ubili zgrozio je cijelu regiju. Nažalost, na tome se nije zaustavilo. Događaj koji se urezao u pamćenje svim stanovnicima tog grada i ostao neriješen do današnjeg dana zbio se u noći 4. srpnja 2023. godine. Tog dana nestala je 23-godišnja Tanja Varajić iz svog stana u Doboju. 

Unatoč naporima policije i suradnji građana, svi napori uloženi u pronalazak nestale Tanje nisu urodili plodom. Tanja je plavooka, krhke tjelesne građe, visoka je 163 cm, težine oko 54 kg te kratke smeđe kose. Zagonetku predstavlja činjenica da je pri izlasku iz stana (kojeg su zabilježile ulične kamere) na sebi imala bijelu majicu i sivu trenerku, a na nogama nije uopće imala obuću. Pritom, sa sobom je nosila i plavu jakna koju je nosila ne pripada njoj.  

image

Bosanskohercegovački grad Doboj

Ante Cizmic/Cropix

U cilju intenziviranja potrage i otkrivanja misterije njenog nestanka, rođaci i prijatelji su pokrenuli Facebook grupu pod nazivom "Traži se Tanja Varajić", piše bosanskohercegovački portal Radio Sarajevo. Na ovoj stranici, članovi obitelji su uputili apel svima da pomognu u potrazi. Poruke su ispunjene nadom da će se Tanja vratiti, bez obzira na okolnosti njenog nestanka. 

“Taco, nedostaješ nam. Svaki dan se nadamo da ćemo te vidjeti i zagrliti ili čuti, tu sam, dobro sam. Nije važno zašto, kako ili tko. Tko ti pomogne, hvala mu, ne brini, ne boj se, ne krivimo nikoga, niti se ljutimo. Ne treba da se plašiš. Vrati se, Taco. Javite nam da ste dobro. Ako ne možete sami, zamolite nekoga da vam pomogne, a mi ćemo im pomoći. Tvoj tata, mama, brat i sestre. PS. Tiffany je dobro i čeka te.” 

Obitelj nestale Tanje nudi i nagradu od 20.000 KM za bilo kakvu informaciju koja može pomoći u pronalasku nestale Tanje. Kontakt telefon za dojavu informacija je 066/306 321, ili se informacije mogu poslati na e-mail adresu varajic@protonmail.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 21:01