StoryEditorOCM
Crna kronikavozio srednjoškolac

Objavljeni detalji nesreće koja je šokirala hrvatsku javnost: ‘Mlađi nam je susjed, bio je predivan dečko‘

Piše Hajdi Karakaš Jakubin/JL
6. kolovoza 2024. - 21:49

Mirno mjesto Kula nadomak Kutjeva zavijeno je u crno nakon što su u utorak ujutro Ulicu Stjepana Radića okupirale sve dežurne službe. U stravičnom slijetanju vozila s kolnika, koje se potom zabilo u stablo oraha, život su izgubila dvojica mladića u dobi od 17 i 23 godine, a dojavu o užasu koji se odvija na ulici i kojemu svjedoče netom probuđeni stanovnici Kule policija je dobila u 5.52 sata. Unatoč promptnim reakcijama policije, vatrogasaca i Hitne pomoći, unesrećenim mladićima, nažalost, nije bilo spasa, piše Jutarnji list.

- Čuli smo stravičan udarac. Taj zvuk nas je probudio. Pogledali smo kroz prozor i doslovno mislili da sanjamo. Hrpa lima bila je smrskana, auto se prepolovio i gutao ga je plamen. Odmah su izašli svi koji su to čuli. Brzo je stigla i policija. Nismo znali tko je bio u autu, ali brzo nam je stigla informacija o dvojici prijatelja, od kojih jedan živi u njihovoj ulici stotinjak metara dalje, a drugi je iz požeškog kraja - rekla je za Jutarnji jedna mještanka Kule.

Drugi se susjed ljutito osvrnuo na nemar mnogih vozača koji "njihovim mjestom jure kao divljaci".

- Svako malo čuje se turiranje u sitne sate. Voze k‘o ludi po našoj ulici. Bilo je samo pitanje vremena kada će netko izgubiti glavu. Kad nekome ukažete na problem, a pritom mislim na članove obitelji pojedinih vozača koje uočimo za volanom da divljaju, nitko vam ne vjeruje. Odmahuju rukom i kažu: ‘Ma, krivo si vidio‘ - dodao je drugi susjed koji je s nevjericom satima promatrao policijski očevid i čudio se količini rasutih dijelova po cesti u krugu od 50 metara.

- Pogledajte samo kolika je to hrpa lima. Čini se kao da se cijela unutrašnjost auta nakon sudara s drvetom rasula po kolniku i travi. Pa, ljudi moji, i motor je vani. Mora da se vozilo više od dopuštene brzine na autocesti. Žalostan sam što su dečki poginuli i ne mogu niti zamisliti kako je sada njihovim obiteljima. Mlađi nam je susjed, bio je predivan dečko, znate - zaključio je stanovnik Kule.

- Oko 5.45 sati u mjestu Kula u Radićevoj ulici 17-godišnji je vozač prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći sigurnosni pojas upravljao osobnim automobilom te je uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te udario prednjim desnim dijelom vozila u betonski most, a zatim u stablo - priopćila je PU požeško slavonska koja će, prema ustaljenoj proceduri, i nakon što pristignu rezultati obdukcije tijela, o svemu utvrđenom proslijediti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 21:52