StoryEditorOCM
Crna kronikaUBIO ŽENU I SEBE

Prolomio se jezivi vrisak, iz kuće je istrčala djevojka, a onda je odjeknula strašna eksplozija. Kćerka se spasila...

Piše VIŠNJA GOTAL/JL
1. srpnja 2023. - 13:38

U noći s petka na subotu u Bisagu se prolomio jezivi vrisak. Petnaestogodišnjakinja je istrčala iz stana, iza sebe je ostavila majku i sumanutog muškarca koji je netom prije sjekirom razbio kućna vrata i upao u njihov dom. Iz susjednog je stana, u kojem žive rođaci, pozvala policiju, ali jedva što je spustila slušalicu, začula se eksplozija. Muškarac koji je tako divljački poremetio mirnu noć majke i kćeri, bacio je bombu i ubio nesretnu ženu i sebe - piše Jutarnji list.

Kako je policija kasnije izvijestila, muškarac (56) je sa sobom donio ručnu bombu, koju je aktivirao i ubio ženu (48) i sebe. Tijela poginulih su prevezena na obdukciju. Policija nije navela imena, no Jutarnji saznaje da je ubijena Petra Pošta, a ubojica je Đuka Burec.

image

Kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo

Željko Hajdinjak/Cropix
image

Balkon kroz koji je ušao (samo)ubojica

Željko Hajdinjak/Cropix

- Njih su dvoje bili par, ona je jedno vrijeme i živjela kod njega, ali on je bio jako problematičan i napustila ga je - ispričala nam je mještanka Bisaga, koji se nalazi u Općini Breznički Hum, 800 metara udaljen od stare ceste Zagreb - Varaždin. Gospođa kaže da je Đuka imao i brata blizanca, obojica su bili ‘dobri dečki"

- Onda je Đuka otišao u rat i vratio se neznanac. Poslan je u braniteljsku mirovinu, postao vrlo čudan. Živio je u roditeljskoj vikendici tu na brdu s belgijskim ovčarima, imao je dosta pasa. U nekom su se trenutku on i Petra zaljubili, ali on ćud nije promijenio - nastavlja gospođa. Zadnji je put Đuku susrela prije nekog vremena u Zelini.

- Rekao mi je da ne mogu zamisliti što mu se baš dogodilo, držao se za glavu. Govorio je kako ga je Petra odvela na masažu i da dok su njega masirali, ona je iza zatvorenih vrata bila s vlasnikom salona. Počeo je svašta govoriti. Uglavnom, ona ga je ostavila - prisjeća se žena Đukine scene rastrojstva, koja vjerojatno nije bila prva.

I Đuka i Petra iza sebe su imali brak, svatko i po jedno dijete, kćer. Petrini su u graničnu općinu Varaždinske i Zagrebačke županije doselili iz Hercegovine, ona je radila u Zagrebu. Uspjela je kupiti jedan od školskih stanova između škole i crkve. Stan je u prizemlju, s balkona se izlazi u dvorište zgrade. Đuki nije bio problem doći na Petrina vrata, iako je navodno imao zabranu pristupa.

image

Policija čuva automobil (samo)ubojice

Željko Hajdinjak/Cropix

- Zadnja dva tjedna stalno je tu automobilom kružio, ali baš učestalo je radio krugove. Toliko da nam je bilo nelagodno, osobito jer prvo nismo shvatili da je to on, a kad jesmo, komentirali smo da kontrolira Petru. Već najmanje godinu dana, ako ne i duže, nisu bili u vezi - kaže naša sugovornica. O tragediji je čula ujutro u vijestima.

- Prozor je bio otvoren, čuo se strašan prasak, ali mislio sam da djeca nešto izvode. Međutim, onda je dotrčao susjed i zajedno smo otišli do stana. Imali smo što vidjeti...Užas. Ona je bila vrlo draga osoba. Znala se pojadati zbog njega, zadnjih godinu dana je bio mir, a onda se zadnja dva mjeseca opet počeo šuljati. I evo ga sad. Sinoć se dogodilo to što se dogodilo, strašno, strašno. Djevojčica je, hvala Bogu, pobjegla jer navodno je imao više bombi i zlo bi bilo još veće. Uskoro je došla interventna, strašno - rekao je novinarima susjed Ivan Žeželj, čija je kuća na 20-ak metara udaljena od mjesta zločina

image

Muškarac je noćas u mjestu Bisag aktivirao ručnu bombu i ubio 48-godišnju ženu i sebe

Željko Hajdinjak/Cropix

Đukin je automobil, plavi Golf, ostao parkiran na parkiralištu preko puta crkve, tablice su prelijepljene papirom iz bilježnice, oko vozila je policijska traka, tu je i policajac. Ispred kuće Petrine obitelji tišina. Nitko ne progovara riječ, tek nas mole da odemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 04:16