StoryEditorOCM
Crna kronikanije im pomoglo

Imoćani iz ‘zločinačke‘ na sudu ko Šunje i Matan: ‘Ako to iko od ovih ljudi kaže, dajte mi 10 godina! A najžalije mi...‘

Piše Vladimir Urukalo
20. lipnja 2024. - 21:38
Pred sudom se u srijedu navečer odigravala scena koja je neke uvelike podsjetila na legendarnu scenu iz serije ”Prosjaci i sinovi”Božidar Vukičević/Cropix, screenshot

Nakon što je USKOK u srijedu objavio da je na temelju rezultata istrage Općinskog državnog odvjetništva Split i kaznene prijave PNUSKOK-a preuzeo slučaj i donio rješenje o provođenju istrage protiv sedmorice muškaraca predvođenih Kristijanom Petrovićem (43) iz Vinjana Donjih kao organizatorom zločinačkog udruženja koje je od 17. listopada do 7. prosinca 2023. godine krijumčarilo ilegalne migrante, sudac istrage splitskoga Županijskog suda odredio je istražni zatvor za petoricu od njih. 

Doduše, Petrović se već nalazi u istražnom zatvoru od kraja ožujka, kao i Ante Elez (40) iz Lovreća, Domagoj Tomasović (27) iz Imotskog i Antonio Palić (23) iz Splita, a sada im se još iza rešetaka pridružio i Iko Leko (25).

Svi su zatvoreni zbog opasnosti od ponavljanja djela dok za preostalu dvojicu iz grupe USKOK nije niti predlagao istražni zatvor. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 22:21