StoryEditor
BiznisPromo

Zahvaljujući Atlantis Yachting Academy ukrcavam se na jahtu dugu 30 metara

Piše PROMO
6. travnja 2021. - 10:12
Osobama koje zanima ovaj posao nudimo kvalitetnu edukaciju kako bismo s konkretnim znanjima iz yachting svijeta parirali svjetskom tržištu. Našim polaznicima indirektno otvaramo vrata zaposlenja zahvaljujući našim kontaktima iz yachting svijeta - kazao je Ivo Smoje, jedan od organizatora programa  Bozidar Vukicevic/Cropix

Osigurali smo najkvalitetniju edukaciju kako bismo konkretnim znanjima iz yachting svijeta parirali standardima svjetskog tržišta. Našim polaznicima otvaramo vrata tržišta rada zahvaljujući našim kontaktima u ovoj industriji - kazao je Ivo Smoje, jedan od organizatora Atlantis Yachting Academyje.

Ulazak u svijet yachtinga, kako vole istaknuti iz Pomorskog učilišta Atlantis, za rođene je pobjednike, ali čak i oni mogu unaprijediti i izbrusiti svoje vještine te kroz stručno vodstvo usavršiti svoj fokus i pozitivan stav, uz mogućnost napredovanja, naravno.

image
Ljuba Rogulj s polaznicama tecaja na jahti
 
Bozidar Vukicevic/Cropix

Upravo je zato Atlantis pokrenuo Atlantis Yachting Academy, koji je polaznicama kroz programe Junior i Chief Steward/ess te Superyacht Deckhand i Exclusive Yacht Chef pružio sva potrebna znanja za poslove koji će ih dočekati onoga dana kada zakorače na jahtu.

Naš forte osvijestiti je polaznicima yachting mentalitet, komunikaciju i bonton na brodu, englesku stručnu terminologiju i sve što ovo tržište zahtijeva i to na vrlo profesionalnoj razini. Također, po završetku programa bit će u potpunosti pripremljeni za razgovore u procesu zapošljavanja te pisanje profesionalnog životopisa kojeg će izraditi uz pomoć naših predavača te će potom biti lektorirani od strane profesionalnog lektora. – kazao je Ivo Smoje.

image
Ivo Smoje i Roko Miserda, organizatori Atlantis Yachting Academye
 
Bozidar Vukicevic/Cropix

Naravno na tome ne mislimo stati, do kraja godine planiramo organizirati i dodatne tečajeve specijalizacije s ciljem širenja znanja u svim odjelima na jahtama kao što su programi za masera, fitness trenera, joga instruktora, tender operatora, jet-ski instruktora, ronioca … itd. Osim toga radi se i na ostvarivanju partnerstva te suradnji sa najpoznatijim svjetskim yachting organizacijama poput RYA, PYA, MCA i ostalih – dodao je Roko Mišerda, jedan od organizatora Atlantis Yachting Academyje nastavlja.

Velika prepreka je sami ulazak u yachting industriju, a ovakvi programi su odlična polazišna točka. I sami znate koliko je kadar needuciran i nesvjestan o kakvoj je industriji riječ. Radi se o jako surovim sredinama u kojima je teško opstati ukoliko nemate potrebno predznanje. Toga su svjesni brodari i kapetani zbog čega su nam dali veliku podršku u ovome što i kako radimo. – nastavio je Mišerda.

Ljuba Rogulj, mentorica programa “ Junior Stewardess ”, u ovom poslu je gotovo dvadeset godina te ima iskustva rada na jahtama i preko 100m, a ističe kako su počeci bili izrazito teški. – Prije petnaest godina Hrvatice su smatrane državljankama istočne Europe, što se, nažalost, odražavalo na plaći. Posljednjih godina kapetani su primijetili da jedna Hrvatica obavi posao za pet Britanki, što uvelike mijenja situaciju. Međutim, kao problem se istaknuo naš mentalitet, naša glasnoća i stav – ističe Rogulj i naglašava kako je riječ o vrlo delikatnom poslu, gdje svaki pogrešan potez može biti presudan.

– Problem je što djelatnice na jahti sve uče u hodu pa zbog trivijalne pogreške znaju dobiti otkaz. U poslu se različito ophodite prema Grcima, Amerikancima i Arapima, jer svaka nacija ima svoja pravila ponašanja – pojašnjava Rogulj. Primjerice, Rusima se nećete smijati i pitati ga kako je, dok Amerikanci to od vas očekuju – slikovito opisuje sugovornica.

– Polaznici uče sve čime će se susretati, počevši od servisa, barmenstva, sommelierstva, bariste pa do pranja i peglanja rublja te cjelokupnog održavanja interijera jahte. Velik naglasak ovog programa je praksa, kako kroz razne radionice u učionicama Visoke škole Aspira tako i kroz realne situacija i radne zadatke na 35-metarskoj luksuznoj jahti koju akademija koristi za obuke.

Do posla odmah po završetku programa

Antonija Šimleša, polaznica tečaja, za ovaj program ima samo riječi hvale.

– Nema koju obuku nismo prošle. Naša metorica Ljuba za mene i još dvije cure već ima u planu jednu jahtu ovo ljeto, na kojoj će ona biti voditeljica. Ovaj proces i trening ne prestaju u ovoj zgradi, obuka se nastavlja dolaskom na jahtu. Nakon sezone planira se još jedan program, za “ Chief Stewardess”, tako da se sve zainteresirane djevojke mogu priključiti. Vidjet ćeš svijeta, ali posao je zahtjevan i stresan. Morate se prilagoditi ljudima i njihovim karakterima. Sve u svemu, jako detaljno nam je predočeno i predavači su bili iznimno stručni – kaže Šimleša.

image
Antonija Simlesa, polaznica tecaja Atlantis Yachting Academye

 
Bozidar Vukicevic/Cropix

Zahvaljujući Atlantis Yachting Academy ukrcavam se na jahtu

S njom se slaže Josipa Šupraha, diplomirana turistička menadžerica.

– Odlučila sam se za ovu akademiju jer je ekipa zaista profesionalna. Zahvaljujući Atlantis Yachting Academy ukrcavam se na jahtu dugu 30 metara i idem kao “stewardess cook” –sama ću održavati brod i baviti se pripremanjem jela. Ovaj program je detaljan i edukacije su bile iznimno korisne. Sada idemo na brod da osjetimo praktični dio – na brodu je ipak drukčije.

image
Josipa Supraha, polaznica tecaja diplomirana turistička menadžerica
 
Bozidar Vukicevic/Cropix

Preporučila bih svima – zaključuje zadovoljna polaznica.•

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. travanj 2021 10:55