StoryEditorOCM
Biznisunatoč krizi

Vlasnik ‘Bek-pušnice‘ iz Kaštel Novog: Konačno se naš hrvatski proizvod cijeni i traži. Borimo se za svakog kupca, ali nismo smanjivali plaće

21. srpnja 2020. - 09:58

Kao i za brojne druge, ovo je trebala biti i godina i ljeto za pamćenje. Dražen Žuža, vlasnik "Bek-pušnice" iz Kaštel Novog, koji je svojom lepezom dimljenih ribljih i mesnih delikatesa pokorio hrvatsko tržište, 2020. je percipirao kao godinu u kojoj su se trebali širiti pogoni i pojačati proizvodnja. A onda se dogodila korona i svijet je stao.

Žuži taj plan više nije bio ni u primisli, nego samo borba za opstanak. Srpanjski pogled na ovogodišnji travanj i svibanj nije lagan, u ta dva mjeseca promet tvrtke koja se bavi, među ostalim, proizvodnjom dimljenog lososa, tune ili takozvanog morskog pršuta, te dimljene sabljarke, skuše, brancina, orade, pačjih prsa, pao je za 80 posto. Narodski rečeno, "ubilo" ih je to što su hoteli i restorani, kao njihovi najveći kupci,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:40