StoryEditorOCM
Biznisstižu poruke

Telekomi opet dižu cijene svojih usluga, pretplatnici nemaju izbora, ogorčeni su; Objavili su i za koliko

Piše M. Dr.
18. travnja 2024. - 20:20

Telekomi opet dižu cijene svojih usluga zbog lanjske inflacije. Prvi je to najavio A1.

Korisnicima telekoma A1 u Hrvatskoj ovaj tjedan su počele stizati poruke o nadolazećem poskupljenju usluga.

Redakciji Slobodne javila se ljutita čitateljica ogorčena zbog ponovnog povećanja cijena usluga.

Evo što joj je stiglo u poruci.

image
Čitateljica

‘ U skladu s općim uvjetima poslovanja i prosječnom godišnjom stopom inflacije za 2023. godinu od 8 posto, A1 Hrvatska 1. lipnja na temelju indeksne klauzule uvećava mjesečne naknade za 6,9 posto.

Primjena indeksne klauzule ne omogućava raskid ugovora bez naknade. Povećanje se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija bez obračunatih popusta.‘

Ugovorene popuste i dalje nastavljate koristiti”, izvijestili su nadalje svoje klijente iz A1 podsjetivši ih kako nemaju izbora jer ugovor ne mogu raskinuti bez plaćanja penala.

Pojašnjenje na webu

Na webu je objavljeno i dodatno pojašnjenje: ‘Povećanje se odnosi na puni iznos mjesečnih naknada tarifa, paketa i opcija definiranih službenim Cjenikom bez obračunatih popusta.

Napominjemo kako se popusti na koje korisnici imaju pravo nastavljaju koristiti sukladno ugovorenim uvjetima. Na ostale stavke računa, kao što su potrošnja minuta, poruka ili interneta, jednokratne naknade, rate za uređaje i sl. ne primjenjuje se indeksna klauzula te navedene naknade ostaju neizmijenjene - pojašnjavaju iz A1.

A1 je lani prvi povećao cijene svojih usluga zbog predlanjske inflacije koja je iznosila 10,8 posto. A1 je od srpnja lani povisio cijene za 8,5 posto.

Od kolovoza prošle godine i Telemach povisivši cijene za 8,3 posto, a od listopada je istu stvar napravio i HT koji je svoje cijene digao za 5 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:20