StoryEditorOCM
BiznisKOMENTAR

Saša Ljubičić: Evo zašto mislim da je na djelu prekomjerno granatiranje Mate Rimca. Žele ga zgaziti jer je - drukčiji

29. lipnja 2024. - 14:22

Dugo najavljivani i žarko očekivani taksi nije se pokrenuo "na zvižduk", ni na "joystick". Niti je isti taj famozni robotaksi izrađen i predstavljen na vrijeme, pa se može konstatirati da je "luckasti" inovator: a) probio rokove, i b) nije realizirao zacrtano za što je dobio novac poreznih obveznika Europske unije i matične mu države Hrvatske. 

I zato je ovih dana jedan od najpoznatijih Hrvata u svijetu izložen silnim kritikama. Ma što kritikama: salvama najgorih uvreda, koje se pretvaraju u javni linč. Naziva ga se prodavačem magle, peračem novca, jeftinim prevarantom, obećankom koji je potegao za nos kompletnu Vladu s Plenkovićem na čelu i dobar dio međunarodne javnosti.

Da sve bude gore, zbog Rimčeva robotaksija koji na svečanoj prezentaciji pred velikim auditorijem nije mrdnuo s mjesta oživljeni su svi mogući stereotipi, a koji – jasno je, ta živimo na fucking Balkanu – počivaju na teoriji krvi i tla.

Konkretno, ovaj je put u pitanju ozemlje, jer premda je Mate Rimac Hrvat, pače, školovao se i živi u Zagrebu, rođen je u susjednoj državi odakle je kao dijete s roditeljima doselio u naš glavni grad. Ma on vam je, poručuju hejteri s društvenih mreža, da prostite – pravi Hercegovac, dotepenac, "bijeločarapaš", da ne kažemo rođeni lopov, švercer, mutikaša – Ero s ovoga svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 14:50