Ticker 1

Prijelomna vijest

Ticker 2

Koronavirus
StoryEditor
Biznispamučne i perive

Omiški ‘Galeb‘ pokrenuo 24-satnu proizvodnju zaštitnih maski: ‘Na dan možemo napraviti 10.000 komada‘

Piše Leo Kovačić
20. ožujka 2020. - 22:49
AFP

Omiška tvrtka "Galeb" organizirala je 24-satnu proizvodnju višekratno upotrebljivih pamučnih zaštitnih maski za smanjenje širenja zaraze koronavirusom, proizvodanja je počela ovaj tjedan, a dnevno se proizvodi više od deset tisuća komada.

Maske su, kao i svi Galebovi proizvodi, proizvedeni iz zdravstveno ispravnih materijala i sirovina što se potvrđuje Oeko-tex standard 100 certifikatom kojemu podliježu svi proizvodi, priopćila je u petak navečer Jasmina Matiša, direktorica makretinga Tekstilprometa d.d. u čijem sklopu je i tvrtka "Galeb".

Zaštitne maske mogu se upotrebljavati više puta i perive su na 95 stupnjeva Celzijevih.

Galebova proizvodnja izvor je i nudi pletiva i za druge domaće šivaonice zaštitnih maski, koje su se trenutačno orijentirale na proizvodnju ovih prijeko potrebnih proizvoda, navela je Matiša. 

- Razdoblje kroz koji prolazimo veliki je izazov, a tekstilna industrija u Hrvatskoj kao radno-intenzivna industrija generalno je teško pogođena seljenjem proizvodnje u zemlje s niskim primanjima i nedostatkom obrazovanog kadra, napomenula je Matiša.

Dodala je da je zbog globalnih tokova i prioriteta za maksimalnim profitom, tekstilna proizvodnja preseljena u dijelove svijeta s jeftinijom radnom snagom, no epidemija koja je pogodila ta područja obustavila je lanac opskrbe.

#OMIš#GALEB#ZAšTITNE MASKE#KORONAVIRUS

Izdvojeno