StoryEditorOCM
BiznisJesenski upisi

Algebra pokrenula nove inovativne studijske programe s fokusom na kibernetičku sigurnost, AI i digitalnu ekonomiju

Piše promo
11. rujna 2024. - 13:12

Ulaskom u novu akademsku godinu, Sveučilište Algebra otvara tri nova diplomska sveučilišna studija u područjima ekonomije i računarstva. Osim toga, pokreću i stručni prijediplomski studij kibernetičke sigurnosti – neophodan za rad i napredak u suvremenom svijetu zbog rastuće digitalizacije i sve većih prijetnji u online prostoru.

Kroz studij, studenti će naučiti sve što je potrebno za primjenjivanje i održavanje složenih informacijskih sustava koji se zasnivaju na najmodernijoj tehnologiji današnjice, a fokus je na edukaciji usmjerenoj smanjenju broja incidenata uzrokovanih ljudskim faktorom, tvrdi Zlatan Morić, voditelj novog studija.

– Svjesni ovih problema, na Sveučilištu Algebra pokrećemo novi prijediplomski studij kibernetičke sigurnosti s ciljem edukacije stručnjaka koji će moći adresirati i tehničke i ljudske aspekte sigurnosti – objasnio je Morić, skrenuvši pažnju na ulaganje u ljude. Studenti koji upišu ovaj studij imat će priliku pohađati kolegije koji prate najnovija znanja i trendove u kibernetičkoj sigurnosti kao što su digitalna forenzika, penetracijsko testiranje, etičko hakiranje, upravljanje prijetnjama i odgovor na incidente te mnoge druge.

Jedan od novih studijskih programa s kojim će studenti odmah biti spremni za karijernu arenu budućnosti je i Poslovna ekonomija i digitalno poslovanje. Podršku pokretanju novom studijskom programu dale su i četiri najveće kompanije specijalizirane za reviziju, porezno i poslovno savjetovanje (Big Four): EY Hrvatska, Deloitte Hrvatska, KPMG in Croatia i PwC Hrvatska te Forvis Mazars s kojima je potpisan Sporazum o suradnji. Kroz inovativne kolegije i dinamična predavanja, polaznici će naučiti što znači biti katalizator promjena u poslovnom svijetu, a voditelj studija je dr. sc. Nikola Drašković, ekonomski stručnjak s bogatim iskustvom rada u realnom sektoru.

Online nastava – interaktivno iskustvo prilagođeno svakom studentu

Sveučilište Algebra od nedavno je sve svoje diplomske studijske programe pokrenula u online obliku. Bez obzira na lokaciju, Sveučilište Algebra omogućuje svojim studentima praćenje predavanja putem MS Teamsa, dok im platforma Moodle osigurava pristup svim nastavnim materijalima te stalnu komunikaciju s profesorima. Korištenjem naprednih alata, predavači pružaju interaktivnu i prilagođenu nastavu, dok studenti kroz stručnu praksu stječu stvarno radno iskustvo.

Sveučilište također implementira najnovije tehnologije kako bi osiguralo visoku kvalitetu obrazovanja i sigurnu provedbu ispita, ističući se kao lider online edukacije.

S modernim kabinetima i naprednom tehnologijom, prenose iskustvo učionice direktno na ekrane, s neusporedivim pristupom koji obogaćuje studente znanjem i iskustvom poželjnim za tržište rada.

JEDINSTVENI PROGRAMI

Osmu godinu za redom, Sveučilište Algebra organiziralo je ljetni program međunarodne ljetne škole – Algebra International Summer School u okviru kojeg studenti imaju priliku steći nova znanja i vještine iz područja digitalnih tehnologija, upoznati nove ljude iz čitavog svijeta i povezati se s poslodavcima iz IT industrije. Algebrina ljetna škola jedinstven je program u Europi koji se održava na čak dvije lokacije – na Algebrinom modernom kampusu u Zagrebu i u Šibeniku. Ove godine ljetnu školu posjetilo je više od 120 studenata iz čak pet različitih kontinenata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2024 00:15