24611901
POST

Vrime je za bakalar, zato pamet u glavu. Sušeni ili smrznuti i filetiran? Izbor je vaš...

Piše Sponzorirani sadržaj
Foto /Shutterstock
6. travnja 2023. - 14:07

Posljednje pripreme tijela i duha za najveći blagdan ulaze u "finale" za vrijeme velikoga trodnevlja. Četvrtak je poznat kao "zeleni", post i nemrs su obvezni na Veliki petak, a u subotu se obavlja sve što nismo stigli do tada.

U spomen na Isusovu posljednju večeru na Veliki četvrtak vjernici se krijepe povrćem. Mladi špinat, blitva, raštika, poriluk, samoniklo bilje... Ne možete pogriješiti.

Veliki petak, pak, dan je​ cjelodnevnog posta. U Dalmaciji se zna – sve oko vas će vonjat na bakalar. Bilo bianco, bilo na brudet – u svakom je slučaju slasno. I fritule. Nezaobilazne fritule.

Za Veliku subotu, uz već spomenute posljednje pripreme za Uskrs ne drži se do posta. No peče se i mijesi, kuha se, ukrašavaju se pisanice. Posla ko u priči.

image
/Shutterstock

Vratimo se na tren bakalaru. Sve vrste ćete naći u svom Tommyju. I onaj sušeni, na koji smo naviknuli, ali i onaj smrznuti i filetirani. Baš kao što smo podijeljeni na "tim bura" i "tim jugo" što se preferencija tiče, tako smo podijeljeni i na ljubitelje bakalara bianco (bjanko) i bakalara na brudet. S tom razlikom da mnogi među vama vole i jedno i drugo.

image

Fiksni tečaj: 1€=7,53450 kn

Na koju god se vrstu odlučili za pripravu će vam trebati povrće. Svratite do Tommyja. Trebat će vam začini. Svratite do Tommyja.

Naravno, riba pliva tri puta, prvi put u moru, potom u maslinovu ulju i na kraju u – vinu.

Bilo da ste ljubitelj bijeloga, crnoga, istarskog ili dalmatinskog vina, sve vrste ćete naći u najbližem Tommyju.

Imamo još jednu vijesticu, ali neka ostane između nas. Ako niste neki majstori za slatko, slobodno se opskrbite proizvodima iz našeg Bobisa. Njihove slatkarije su kao domaće. Pita od jabuka, oraha ili višanja. Najfinije, di ćeš bolje!

Sadržaj je nastao u suradnji s Tommyjem!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 20:59