<p>ZA SLOBODNU<br>
Split, 060723.<br>
Udruga SKMER.<br>
Marketing SD.<br>
Kulinarsko natjecanje Tommy i Slobodna Dalmacija.<br>
Na fotografiji: Tim Goranka i Vesna.<br>
MEDITERANSKI RAMSTEK

Povrtno mesni specijalitet chefa Fabricia Vežnavera idealan je ljetni ručak

Piše Native SD
Foto Vojko Basic/Cropix
14. kolovoza 2023. - 10:43

SASTOJCI:

1 crveni luk

3 režnja češnjaka

3 rajčice

1 patlidžan

Malo bijelog vina

2 crvene rog paprike

Malo peperoncina

Sol papar

Riža

Mrkva

Tikvica

Maslac

Ribani grano padano

Senf

Badem

Aromatično bilje

Odležani juneći steak

Bukovače

PRIPREMA:

Krema od povrća:

Crveni luk i češnjak dinstajte na maslinovom ulju. Kad požute i omekšaju dodajte narezane pome, patlidžan i papriku pa kuhajte još 15-ak minuta. Začinite s malo soli, paprom i peperoncinom pa sve skupa pomiješajte dok ne dobijete lijepu i glatku smjesu.

Rižoto od tikvica i mrkve:

Dinstajte crveni luk i češnjak na maslinovom ulju pa dodajte rižu i tostirajte je. Polijte bijelim vinom, a kad alkohol ispari ubacite mrkvu narezanu na kockice te unutrašnjost (bijeli dio) tikvica. Podlijte povrtnim temeljcem kojeg ćete napraviti od kora i škart povrća. Na kraju rižotu dodajte maslac i naribani sir da dobijete na kremoznosti. Provjerite slanost i začinite po želji.

Meso: 

Premažite meso senfom i ispecite na tavi s maslacem i aromatičnim biljem. Tijekom pečenja meso podlijevajte maslacem, a kad je gotovo ostavite ga da se malo ‘opusti‘. Kasnije ga narežite na tanke trake.

Tostirajte badem 

Gljive:

Obrišite ih i ispecite na grill tavi dok ne postanu hrskave. Začinite ih solju, paprom i maslinovim uljem.

Serviranje jela:

Na jednoj strani tanjura stavite rižoto i na njega dodajte na tanko narezanu koru tikvice i tostirani badem. Pored rižota servirajte kremu od povrća. Na kremu dodajte meso,narezano na tanke fete kojeg ste prethodno posolili, i hrskave gljive pa sve još jednom zalijte s malo maslinovog ulja.

 

Sve namirnice potrebne za ovaj recept potražite u najbližoj Tommy prodavaonici.

__________________________________________________________________________

Sponzorirani sadržaj nastao je u suradnji s Tommyjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. studeni 2024 05:55