Fabricio Vežnaver, hrvatski kuhar 2021. godine i gastro konzultant Tommyja pripremio je recepte s klasičnim jesenskim namirnicama...
PANIRANI INĆUNI
Sastojci:
- 1,2 kg inćuna
- sol
- 200 g brašna
- 3 jaja
- 500 g krušnih mrvica
- ulje za prženje
Priprema:
Inćune očistite i filetirajte, a nakon toga operete i posušite. Kosim položajem noža ribi odstranite glavu i izvucite utrobu. Blago zarežite duž kosti i prstima odvojite kost od mesa. Središnju kost nježno vucite od vrha prema repu i pri samom dnu prekinite spojnicu s repom. Inćune zatim uvaljajte u brašno, umućena jaja i krušne mrvice. Pržite ih kratko na laganoj vatri. Kada su gotovi, izvadite ih na kuhinjski papir da se ocijedi suvišna masnoća i posolite.
Poslužite uz...
KRUMPIR SALATA
(4 osobe)
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- 2 glavice luka
- jabučni ocat
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 2 žlice sjeckanog peršinova lista
Priprema:
Kuhajte krumpir u kori oko 30 minuta Kad se ohladi narežite ga na ploške. Narežite luk na ploške, začinite krumpir po želji i sve dobro promiješajte.
Sve navedene sastojke možete pronaći na odjelu gastronomije u Tommy prodavaonicama.
_______________________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.