Fabricio Vežnaver, hrvatski kuhar 2021. godine i gastro konzultant Tommyja pripremio je recepte s klasičnim jesenskim namirnicama...
PUREĆE OKRUGLICE U CRVENOM UMAKU
Sastojci:
- 2 glavice crvenog luka
- 4 režnja češnjaka
- 2 žlice krušnih mrvica
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 500 g mljevenog purećeg mesa
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- 1 jaje
- 2 limenke sjeckane rajčice
- prstohvat ljute papričice
Priprema:
Nasjeckajte crveni luk, polovicu stavite sa strane. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte polovicu sjeckanog crvenog luka i 2 protisnuta režnja češnjaka, jaje, sol, papar, krušne mrvice i peršin pa dobro promiješajte da se sve sjedini. Oblikujte kuglice i popržite ih sa svih strana na prethodno zagrijanom ulju i stavite ih sa strane. Na istoj tavi popržite ostatak sjeckanog crvenog luka. Kada luk omekša i dobije zlatnu boju, dodajte protisnuti češnjak i podlijte rajčicom. Po želji možete dodati listiće bosiljka ili lovora i naravno začine (sol, papar i ljuta papričica). Kada iz umaka ispari voda, dodajte mesne okruglice i sve zajedno poklopljeno kuhajte pola sata. Poslužite uz pire krumpir ili pire od bundeve i zelenu salatu.
PIRE OD BUNDEVE
Sastojci:
- 1 bundeva oko 1kg
- sol
- chili
- maslinovo ulje
Priprema:
Prerežite bundevu na pola i izvadite sjemenke, prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne omekša. Kad je pečena, odvojite meso od kore i stavite u blender, dodajte začine po želji i miksajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
Ova ukusna jela možete pronaći na odjelu gastronomije u Tommy prodavaonicama, pripremljena prema receptima chefa Fabricia Vežnavera.
______________
Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji s Tommyjem.