Overlay
ćakula

S Natali Dizdar popričali smo o životu, glazbi i izazovima modernog doba. Otkrila nam je svoje trikove i tajne te priznala: Vesele me male stvari!

Piše Tea Sumić Miletić
Foto Neja Markičević/Cropix
25. rujna 2021. - 16:03

​Natali Dizdar dugo smo lovili po cijelom Jadranu, dok je konačno nismo ulovili u Zagrebu. Iza pjevačice s friškom londonskom adresom je ljeto većim dijelom provedeno radno, a kako joj je itinerar zbog epidemiološke situacije i vremenske prognoze bio poprilično promjenjiv, stalno smo morali mijenjati dogovoreni "randevu". U konačnici smo ćakulu odradili na daljinu, ali Dizdar nam je, između dvaju koncerata, barem stigla pozirati za naslovnicu.

Snimanje je obavljeno u prostoru nekadašnjeg kluba Maraschino u Ilici, u čijem se većem dijelu danas nalazi klub Boogie. Natali je nosila odijelo iz nove kolekcije Aleksandre Dojčinović, dok je za make-up zaslužna Lucija Juroš (JL Style Beauty Agency).

image
Neja Markičević/Cropix


S glazbenicom koja se može pohvaliti diplomom profesorice socijalne pedagogije, ali i činjenicom da u Londonu radi kao psihoterapeut, popričali smo o poslu, ljetu iza nas, planovima za jesen i izazovima modernog načina života. Naravno, postavili smo joj nekoliko pitanja i o ponešto lepršavijim temama...

Nakon dugo vremena, ponovno nastupate – kakvi su vam dojmovi s ljetnih nastupa u Hrvatskoj?

– Ljeto još uvijek traje i ja i moj bend smo u punom pogonu. Koncerti su prošli super, ovi koji nisu bili spriječeni mjerama ili kišom, cijeli deveti mjesec nam je također radni. Uživamo svirati nove pjesme i čini se kao da je sve polako krenulo svojim normalnim tijekom.

Jeste li do sada nastupali ili planirali nastupiti u Velikoj Britaniji, gdje sad živite?

– Nisam, jednostavno za to nije bilo prilike zbog "lockdowna" i nedavnog preseljenja. Ali gotovo da nije bilo zemlje u koju sam putovala, a da se nisam povezala s lokalnim muzičarima i nastupila u nekoj kombinaciji, tako da ne vidim zašto bi s Londonom bilo drugačije. No ipak su mi trenutno prioriteti završiti dva EP-a koji se sad već dugo kuhaju, moj samostalni i onaj za projekt BETI.

image
Neja Markičević/Cropix

Spominjete projekt BETI, pojasnit ćemo onima koji nisu čitali naš blic intervju tim povodom kako je riječ o suradnji s članovima grupe Mayales. Moramo još jednom spomenuti kako nam se jako sviđa kako zvučite zajedno, možemo li se u skoroj budućnosti nadati nekom sličnom projektu i možete li nam otkriti izvođača s kojim još niste surađivali, i kad bi se to dogodilo veselilo bi vas.

– Pa eto ovaj mjesec je gotov naš EP, zatim ide singl pa ćemo vidjeti za dalje. 

Po čemu ćete pamtiti ovo ljeto, osim po koncertima?

– Ovo ljeto mi je zapravo bilo dosta radno i ispunjeno aktivnostima, bez nekog posebnog opuštanja, tako da je po tome možda bilo i drugačije od prijašnjih. Zato bih voljela iskoristiti rujan, koji mi je inače i najdraži mjesec u godini, te se u pauzama od koncerata potpuno isključiti i uživati u miru i tišini na nekoj lokalnoj plaži, po mogućnosti bez turista. 

image
Neja Markičević/Cropix

Kakvi su vam planovi za jesen? Prošlog proljeća nagovijestili ste da za to razdoblje imate poslovne planove u Londonu...

– Ne znam na što točno mislite. S Londonom sam povezana jer radim kao terapeut na njihovoj najvažnijoj platformi za psihoterapiju, osim toga suradnik sam dviju inozemnih firmi s kojima također usko surađujem u tom kontekstu. Za sad je sve još uvijek online, ali radujem se živim kontaktima s ljudima kad se tamo vratim na jesen.

Jedna od vaših objava na Instagramu, na kojoj ste u moru, bez gornjeg dijela kostima, izazvala je dosta pažnje u dijelu domaćih medija. Kako reagirate na takve napise? Vaše mišljenje, koliko uopće ima smisla potenciranje priče o toplesu i golišavim fotografijama u 2021. godini?

– Meni to nikad nije imalo smisla. Fotografije uvijek promatram iz kuta da su dobre i zanimljive ili bezvezne. Ova s mog Instagrama je za mene prava ljetna, golišava kakva i priliči tom vremenu u godini i više je pamtim zbog raspoloženja i atmosfere toga dan. 

image
Neja Markičević/Cropix

Hrvatska javnost upoznala vas je kao zaljubljenicu u glazbu, no posljednjih godina otkrivamo da vam je jedan od interesa psihoterapija. Kako ste se zainteresirali za nju, koje vas područje najviše privlači, što ste specijalizirali... 

– Magistar sam socijalne pedagogije, ali s obzirom na to da sam većinu života utopljena u glazbu i sve s poslom me vezalo za nju, u jednom trenutku sam se poželjela malo vratiti psihologiji i zapravo radu na sebi. Psihoterapija je neki logičan nastavak edukacije za moju i srodne struke, tako da sam nakon par godina proučavanja različitih psihoterapijskih smjerova odlučila da Gestalt najviše obuhvaća ono što je meni potrebno. Holistički pristup čovjeku, svojevrsna sloboda i kreativnost u radu s klijentima, prisutnost koja mi često nedostaje kad se muzika ugasi, puno alata sam dobila na tom svom putu.

Biste li nam kao stručnjak nešto mogli preporučiti kao pomoć u modernom, stresnom načinu života?

– Manje skrolati.

image
Neja Markičević/Cropix

Koristite li vi neku od metoda/tehnika kako biste si olakšali stresne situacije?

– Svaki čovjek treba znati prepoznati u sebi i svom tijelu znak kada se treba zaustaviti, duboko udahnuti i dozvoliti si dovoljno vremena i prostora potrebnih da bi ponovno krenuo dalje. Ponekad je to šetnja uz more ili odlazak u prirodu, dan bez mobitela, čitanje knjige u samoći ili razgovor s prijateljem kojeg dugo niste vidjeli. Ja, na primjer, volim preslušavati stare albume uz popodnevno sunce na svom balkonu. Male stvari...

Kako se najradije opuštate?

– Ovisi. Ljeti mi je dovoljno biti uz more, zimi volim kućna druženja, društvene igre, filmove, putovanja...

Imate li svoj beauty ritual ili beauty rutinu kojoj ste vjerni?

– Volim Dermalogica hidratantne kreme i omiljeni Smart Response serum za lice koji mi je sastavni dio rituala buđenja i odlaska na spavanje. U Londonu sam ponovno zavoljela vruće kupke, pogotovo zimi, tako da punim kadu kad god imam vremena.

image
Neja Markičević/Cropix

Nakon ljeta na Jadranu, hoćete li se na neki poseban način pobrinuti za kosu i kožu – postoji li neki trik koji biste mogli s nama podijeliti?

– Nemam neke posebne trikove, za moju kosu uvijek se brine Ruža Institut Kerastase kojoj sam vjerna već dugi niz godina, a kad me nema u Zagrebu koristim maske i ulje od Kiehlsa, te gotovo nikad ne sušim kosu fenom. Što se tiče kože, imam zahvalan ten i zbog toga ne volim nikakve agresivne proizvode, tako da osim spomenutog seruma jako volim Skin Hydrating Booster od Dermalogice u kombinaciji s vitaminom C koji daju koži lijepi sjaj, pogotovo ako ste se ovo ljeto puno sunčali te koži nedostaje hidratacije. 

Jeste li u Londonu otkrili beauty i modne brendove koje biste nam preporučili?

– Pa i ne baš. Većinu vremena provedenog tamo, sve je bilo zatvoreno. 

Kako birate odjeću, po intuiciji, raspoloženju, trendovima...? 

– Sve navedeno.

Što biste danas voljeli poručiti 20-godišnjoj Natali?

– Sve će biti okej.

Pratite Stil i na Instagramu!

14. travanj 2024 23:19