Overlay
neodoljivo

Ženstveni i nostalgični prijedlozi iz Londona: s Tjedna mode za jesen/zimu stiže nam pet trendova koje možemo nositi već sada!

Piše Stil
Foto Profimedia
26. veljače 2021. - 14:29

Tijekom posljednjih dana britanski su brendovi prikazivali svoje kolekcije jesen / zima 2021. godine kao dio ovosezonskog Tjedna mode u Londonu. Izgledalo je to malo drugačije nego inače, bez publike i uzvaika, s manje glamura i s puno više opreza, ali kreativnih ideja nije nedostajalo.

Ono što osobito veseli je da tmurna zbilja u izolaciji nije utjecala na maštu dizajnera pa premda ih je dio predstavio kolekcije prikladnije zoom sastancima nego izlascima dobar ih dio nije izgubio nadu u bolje sutra i dane (a i noći) koje ćemo provesti vani, s prijateljima, provodeći se i zabavljajući se onako kako kod kuće ne možemo. Balskih haljina, svile, perja, šljokica, satena i tila nije nedostajalo, a nakon godinu dana pretežno kućnih izdanja to nam je baš drago vidjeti.

Nakon što smo pregledali fotografije s revija i predstavljanja, izdvajamo nekoliko trendova koje bi već trebalo usvojiti, nositi i radosno pokazivati. Preko Zooma ili uživo, samo u šetnji gradom ili na kakvom okupljanju, to ćemo još vidjeti.

1. Satenske vrpce, čipka i puf rukavi

Ženstvene kreacije nadahnute balskim haljinama vidjeli smo u više kolekcija, a u onoj brenda Bora Aksu ti su stilski elementi bili predsvladavajući. 

image
Avalon.red/Avalon/Avalon Editorial/Profimedia

2. Cvjetni motivi i ukrasiPremda je riječ o kolekcijama za jesen / zimu, neki su se dizajneri, u općem ozračju nostalgije i ženstvenosti (nagađamo da ima neke veze i s bridgeroncoreom), nadahnuli cvijećem. Vidjeli smo ga na uzorcima, ali i u obliku romantičnih dodataka, aplikacija i ukrasa, kao u kolekciji Simone Rocha.

image
Avalon.red/Avalon/Avalon Editorial/Profimedia

3. Žarke, žarke boje

Predstavljenim kolekcijama dominirale su žarke nijanse ružičaste, crvene i narančaste. Upečatljive, zaigrane i tople, mame nas da ih nosimo već sada!

image
Avalon.red/Avalon/Avalon Editorial/Profimedia

4. Voluminozni til

Haljine načinjene od nekoliko metara ručno šivanog tila modnog brenda Molly Goddad izazvale su puno pažnje, a i nama su se svidjele pa vam preporučujemo da til pod hitno vratite u garderobu, za zaigran, ženstven dojam - baš kao stvoren za proljeće.

image
Avalon.red/Avalon/Avalon Editorial/Profimedia

5. Nostagični puni krug

Haljine i suknje punog kruga, poput onih koje su se nosile 1950-ih godina vratile su se u kolekciji brenda Erdem. Dramatične, ali nježne i iznad svega ženstvene, potpuno su nas oduševile. Odjenete li takvu suknju ili haljinu već ovog proljeća, sigurno nećete pogriješiti.

image
Www.fashionpps.com/Avalon/Avalon Editorial/Profimedia

  

15. travanj 2024 12:32