Overlay
beauty gadgeti

Uređaji za njegu lica koje se uistinu isplati kupiti: uvažite savjete žene koja ih je isprobala više no što se usudi priznati, ovi vrijede svake lipe!

Piše Iva Ivanac
13. veljače 2021. - 11:44

Tehnološka revolucija uređaja za ljepotu može višestruko unaprijediti rituale uljepšavanja, a uz dobro odabran gadget za ljepotu koža će izgledati baš kao nakon profesionalnih tretmana.

No, u posljednjih par godina na tržište stiže sve više beauty gadgeta u razmjerima koje možemo opisati gotovo kao eksploziju pa je uistinu teško odabrati za koje se od tih malih čuda odlučiti.

Na vašu sreću, čitate retke novinarke koja je isprobala pozamašnu količinu beauty gadgeta za lice pa ima ponešto iskustva kada su u pitanju uređaji za ljepotu.

Uzmite u obzir i da govorim iz vlastitog iskustva, o uređajima koji su odgovarali mojoj koži, što ne mora značiti da će odgovarati vašoj.

U prošlosti sam probala puno beauty gadgeta namijenjenih koži lica, od onog suludog ‘mini usisavača’ koji navodno isisava sve nečistoće iz vaših pora (meni je isisao kožu te sam od njega imala podljeve po licu), preko raznih rollera (bez iglica i s njima), pa sve do uređaja koji emitiraju plavo ili crveno led svjetlo dajući vam izgled robota (ni danas nisam sigurna je li kromoterapija bila pravi izbor za mene ili tek bacanje novaca).

Bez obzira na to koliko puta su me neki gadgeti prevarili, pojedini su uspjeli pronaći mjesto na mojoj polici u kupaonici. Radi se o beauty gadgetima za čišćenje.

Onaj kojem se uvijek iznova vraćam jest, zasigurno, jedan od najstarijih beauty gadgeta, Clarisonic uređaj za čišćenje lica. Koliko taj mali čudotvorac može temeljito očistiti vaše lice, bez da ga ošteti (imaju posebne četke za osjetljivu kožu) upravo je nevjerojatno. Clarisonic nudi mogućnost soničnog čišćenja uređajem, a dlake na njegovoj četkici osciliraju naprijed i natrag tolikom brzinom da izgleda kao da se četka rotira.

Svi uređaji su vodootporni pa se tijekom korištenja ne treba paziti da koja kapljica ne bi slučajno došla na krivo mjesto.

Postupak čišćenja lica uz Clarisonica ne može biti lakši. Kožu lica je potrebno umiti i na mokru četku stavite omiljeni gel ili pjenu. Pritisnuti gumb te praviti manje kružne pokrete na licu. Čišćenje traje jednu minutu 20 sekundi na čelu, isto toliko nos i brada, a 10 sekundi se čisti svaki obraz. Koža je nakon čišćenja ovim uređajem uistinu čista i, prema mom iskustvu, niti jedan se drugi po učinkovitosti ne može očistiti kao on.

Uz Clarisonic postoji još jedan uređaj koji je pomalo čudan, ali od kojeg se vjerojatno još dugo vremena neću odvojiti – ultrazvučna špatula za lice.

Naručila sam je gotovo iz hira - eto, zašto ne bih imala još jedno čudo za lice u svojoj kolekciji - ali već sam se prilikom prvog korištenja zaljubila u nju.

Koristeći taj uređaj odmah vam je jasno da on itekako – radi. Možda vam ovo čudno zvuči, ali kada preko kože prelazite špatulom uistinu možete vidjeti kako nečistoća izlazi iz pora.

Na stranicama koje prodaju ovakve uređaje stoji kako špatula skida sloj mrtvih stanica, uklanja višak masnoće, čisti pore i mitesere, ali okretanjem špatule ona vašu kožu lica zateže i zaglađuje te poboljšava cirkulaciju.

Kada koristim špatulu, lice uvijek najprije umijem i očistim blagim gelom za čišćenje. Isperem gel te ostavim kožu lica mokrom. Za čišćenje pora i mitesera vrh špatule treba okrenuti prema koži te špatulu povlačiti od dolje prema gore. Kad se uređaj uključi, odašilje visokofrekventne ultrazvučne vibracije koje dubinski čiste kožu. Za zatezanje lica vrh špatule treba kliziti niz kožu. Nakon korištenja špatule uvijek imam osjećaj kao da sam tek došla s tretmanu kod kozmetičarke.

Ne znam jesam li vam barem malo pomogla oko kupnje beauty gadgeta. Zbog njihovih ne tako malih cijena, a i popriličnih razlika od jedne do druge trgovine, savjetujem vam da prethodno dobro pretražite Internet. Pročitajte nekoliko recenzija i tražite recenzije osoba koji imaju kožu jednaku vašoj, pogledajte nekoliko videa, provjerite ima li netko u vašoj blizini željeni uređaj pa ga pitajte njegovo mišljenje. I ne trebate ih skupiti sve. Moje osobno mišljenje je da vam je dovoljan jedan dobar uređaj za čišćenje lica i jedan koji će poboljšavati tonus vaše kože.

16. travanj 2024 01:01