Overlay
Printevi i krojevi

Šest trendova koji dokazuju da je retro pravi proljetni hit od glave do pete

Piše Stil
10. svibnja 2021. - 17:45

Često kada kažemo da se neki period vratio u modu mislimo prvenstveno na tek poneku njegovu značajku bilo da se radi o kroju hlača, dezenu odjeće ili sitnici kao što je npr. oblik pete na cipelama. Međutim, ovogodišnji povratak 70-ih odvio se u punom sjaju. Sve od stila cipela, ludih uzoraka, čak i kukičanih materijala nosi se opet, i još važnije, nosi se zajedno.

Nakon duge vladavine minimalističkih cipela s gotovo nevidljivim trakicama i suptilnim petama sad su opet in one s debelim džonom, nevažno radi li se o ravnim platformama ili stilu nalik klompama. Uz to idu duge haljine ludih uzoraka, baš kao i svilene marame koje odlično stoje zavezane na torbu, kao remen ili traka oko glave. 

Za večernja izdanja nose se disco kombinacije topova i hlača u ludim bojama ili jednostavno pripijeni kombinezoni, a oni baš kao i haljine sve više dolaze u izdanju s američkim ovratnikom koji je klasični simbol ludih sedamdesetih. Kratki rezime stila koji stiže na proljeće je da sve mora biti što luđe, energičnije i zabavnije, a riječ pretjerano naprosto moramo izbaciti iz riječnika.

Cipele na platformu

image
& Other Stories

Disco kompleti

image
Rezek Studio

Svilene marame

image
Zara

Kukičani materijali

image
Mango

Američki ovratnici

image
H&M

Šareni print

image
Zara
19. travanj 2024 23:48