Overlay
zablistajte

Ove će frizure obilježiti jesen: donosimo pregled najvećih trendova, neki su pravo iznenađenje! Odvažite se na promjenu, ovo je najbolji trenutak

Piše Jelena Vrcelj
Foto Christophe Archambault/Afp
28. rujna 2022. - 11:33

Stigla nam je jesen, vrijeme je za promjene. S prvim hladnim povjetarcima kod nekih se javlja želja za čitanjem ispod dekice, ali kod velike većine ostalih baš za promjenama. I to su uvijek neke drastične. Koliko pritisaka na tom jednom godišnjem dobu. U jesen ćete na dijetu, srediti plan prehrane, otići na onu kontrolu kod doktora koju odgađate cijelo ljeto. Krenuti u teretanu, na pilates, redovite odlaske na čišćenje lica već ste zabilježili u planer. A ne ide bez nove frizure. Ne mislimo samo na pramenove ili šišanje onih par centimetara izmučenih ljetnim radostima. Mora biti primjetna. A nije na odmet ni da je trendi. Ovo su najveći trendovi kad su frizure za jesen 2022. u pitanju.

Bogata bakrena

Gigi Hadid, Kendall Jenner, Zendaya... Sve "it" cure nose bakrenocrvene nijanse. Žarkocrvena lagano ispada, a na njeno mjesto dolaze sve bogate nijanse bakra, karamele. Bitno je da izgleda prirodno i da pristaje vašemu tenu. Sjajno se slaže s još jednim trendom, pjegicama. Vizažisti se služe raznim trikovima kod iscrtavanja, ali najbolje su se pokazale polutrajne boje za obrve. Samo navečer prije spavanja istočkate nos i obraze, ujutro prebrišete blazinicom natopljenom micelarnom vodicom i nanesite uobičajeni make up. Bakrene i crvene nijanse idu s toplim tonovima nadolazeće nam sezone. 

Šiške u stilu 70-ih

Šiške se vraćaju, ali ne one guste, preko cijelog čela, ošišane ravno. One koje vam svaka dva tjedna počnu lagano ići na živce jer, u potpunom neskladu s ostatkom kose, rastu brzinom svjetlosti. Ili vam se bar tako čini, ali svakako, svakih nekoliko tjedana rade škare. Ove "jesen 2022." šiške su ležerne, lagano padaju i poput zavjesa uokviruju lice. Zamislite lude 70-e, ali pomalo vamp, zavodljive. Dakle nema feniranja od lica, pustite ih da padaju. Ako niste spremni obavezati se na šiške, ostavite nekoliko pramenova slobodnima nakon što podignete kosu.

Ležerna pundža

Messy pundža nikad nije izgledala bolje nego na inspirativnim fotografijama za nadolazeću jesen. Najbrža frizura za "sklepati", nastala iz niskog repa i uz pomoć nekoliko ukosnica, izgleda odlično uparena s bijelom košuljom i velikim zlatnim naušnicama. Još jedan veliki plus - podsjeća nas na ljeto.

Kovrče

Sve vrste valova, lokni i uvojaka veliki su trend za jesen. Već nekoliko sezona frizeri daju prednost prirodnim teksturama kose, manje se radi o zalizanim, ispeglanim "lookovima". Kovrče su manje stroge, zaigrane su, a odlično izgledaju i podignute u rep s nekoliko pramenova koji se uvijaju oko lica.

image

A model presents a creation for Fendi as part of the women‘s Haute-Couture Fall - Winter 2023 Fashion Week in Paris on July 7, 2022. (Photo by Christophe ARCHAMBAULT/AFP)

Christophe Archambault/Afp

Bob u stilu 90-ih

Za ovu su pak frizuru najvažnije ravne linije. Bob u stilu 90-ih je potpuno takav - nema pramenova različite duljine, nema asimetrije, stanjenih vrhova... Iako zvuči strogo, ovaj bob je zapravo dosta ležeran, sjetite se na primjer Alexe Chung. Ona je prava osoba koja utjelovljuje ovaj stil i nosi ga ležerno. Prirodna tekstura, lagani valovi, šiške... Sve prolazi. Samo da ne izgleda namješteno.

Tweed blonde

Takozvana tweed blond nijansa inspirirana je materijalom od kojeg je Coco Chanel radila svoje legendarne kostime. Zamislite prirodnu plavu boju kose, ali prošaranu hladnim, čak sivkastim nijansama uz nešto manje toplih. Izgleda prirodno, osunčano, ležerno... Sve što nam treba za nadolazeću jesen!

25. travanj 2024 20:56