Overlay
ideja za ručak

Tjestenina u kremastom umaku s pancetom i sirom krije ukusno i zdravo iznenađenje: ovo vam je idealan način za predstaviti ovu namirnicu skepticima...

Piše Stil
Foto Depositphotos
13. siječnja 2022. - 13:51

Pitate li se što biste danas mogli ručati, imamo vam super prijedlog. Skuhajte tjesteninu po izboru pa ju prelijte kremastim umakom koji krije ukusno i zdravo iznenađenje. Ovo vam je ujedno savršen način za upoznavanje djece s povrćem koje u pravilu ne prolazi na prvu: posluženo na ovakav način, sa svima omiljenom 'manistrom', razuvjerit će i najveće skeptike...

image
Depositphotos

Kremasta tjestenina s prokulicama

Sastojci:

200 g tjestenine

100 g pancete narezane na kockice

25 g maslaca

1 ljutika

2 režnja češnjaka

400 g prokulica

50 ml bijelog vina

200 ml vrhnja za kuhanje

1 limun

50 g parmezana

Kratko prokuhajte prokulice u posoljenoj vodi. Skuhajte i tjesteninu, malo vode sačuvajte. Pancetu pržite dok ne postane hrskava pa izvadite iz tave. Dodajte maslac, otopite ga pa ubacite usitnjenu ljutiku i češnjak te procijeđene prokulice. Pirjajte 6-7 minuta, dodajte bijelo vino i pustite da proključa minutu, a zatim dodajte vrhnje i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina, promiješajte da postane kremasto i maknite s vatre. Dodajte limunov sok, promiješajte, provjerite okus. Ubacite prokulice i pancetu, promiješajte pa rasporedite po tjestenini. Pospite ribanim parmezanom.

Pratite Stil i na Instagramu!

06. studeni 2024 00:08