Cijelog smo ljeta uživali u tikvicama na sve moguće načine, ali nećemo dozvoliti da im sezona prođe bez velikog finala u vidu neodoljivo primamljivog jela s tim svestranim povrćem. Baš zato izdvajamo ovaj recept koij kombinira tikvice, feta sir i kozice. Idealna ljetna kombinacija sasvim će nam lijepo prijati i sad kad smo zagazili u jesen.
Tikvice punjene kozicama
Sastojci:
6 manjih tikvica
200 grama feta sira
500 g repića kozica
1 luk srebrenac
1 crvena paprika
1 režanj češnjaka
4 rajčice šljivarice
1/4 vezice peršina
sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 210 stupnjeva. U tavi zagrijte 2 žlice ulja. Dodajte luk, papriku, komorač i češnjak. Kuhajte uz miješanje 5-6 minuta. Dodajte rajčicu pa kuhajte još 5 minuta. Začinite, maknite s vatre i pustite da se malo ohladi. Dodajte škampe i nasjeckani peršin. Izdubite tikvice pomoću žlice, dobivene ljuske natrljajte uljem i posolite. Napunite smjesom od povrća i pecite oko pola sata. Zagrijte gornju rešetku u pećnici, izvadite tikvice i napunite ih fetom. Vratite ih kratko ispod vrele rešetke da se sir zapeče, oko pet minu