Vikend je pred vratima, a s njim i vrijeme za isprobavanje recepata koji će nam baš dobro doći kad uđemo u Advent. Jedan od recepata koje ćemo rado iskušati je recept za kroštule koji nam je dala Anka Slišković, čiji nam je Instagram profil nepresušan izvor nadahnuća kad je riječ o domaćim kolačima. Pa evo kako Anka, s kojom ćemo vam veću priču donijeti uskoro, pravi ovu omiljenu starinsku poslasticu...
Kroštule
Sastojci:
2 jaja
3 žlice rakije
2 žlice ruma
4 žlice otopljene masti
2 vanilija šećera
1 žličica šećera
prstohvat soli
brašna koliko popije(oko 300 g)
ulje za friganje (oko 0,75 dcl
Priprema:
Jaja, šećere, rakiju, prstohvat soli, rum i mast izmiksati. Postupno dodavati brašna i umjesiti tijesto. Ostaviti tijesto pola sata da počiva.
Tijesto podijeliti na tri dijela pa svaki razvaljati na pobrašnjenoj podlozi i rezati u trakice. Trakice vezati u fijoke.
Frigati u dubokom ulju vrlo kratko dok ne dobiju malo boje. Nikako ne smiju potamniti.
Vaditi i tople posipati šećerom u prahu.
Pratite Stil na Instagramu i Facebooku!