Usred splitskog Geta u Cosmijevoj 7 naći ćete jedno “smišno malo misto” koje je itekako zaslužilo izvrsne ocjene na Trip Advisoru. Sushi bar koji niže same petice smjestio se u nekadašnjoj galeriji, a ono što sada nudi po našem je sudu još uvijek prava umjetnost.
Malostonske kamenice, sushi s divljom jadranskom tunom, komadićima masline i bosiljka te tartar od tune koji se topi u ustima samo su neki od aduta Oyster & sushi bara Mini Bota, još jednog u nizu objekata ugostiteljske obitelji Šare koja se diči četrdesetogodišnjom tradicijom.
Bota Šare tim posjeduje jednu od 18 dozvola za izlov tune u Jadranu te ih njihova ribarska flota Extreme fishing Bota Dubrovnik svakodnevno opskrbljuje svježim ulovom. Malo je restorana u svijetu koji se mogu pohvaliti takvim zatvaranjem kruga od mora do stola.
Menadžerica Antonela Šare priznaje nam da su Mini Botu u ovakvom konceptu (u kojem su najviše orijentirani na dostavu i take away) otvorili spletom okolnosti, što se ispostavilo ispravnim potezom s obzirom na trenutnu situaciju u svijetu.
Sam objek ipak ima dva stola na mini štekatu te prostor za barom predviđen za posjetitelje koji žele uživati u potpunom Bota iskustvu te dobiti uvid u način pripreme, ali i saznati sve o vrhunskoj namirnici koju konzumiraju.
- Inspiraciju za Mini Botu pronašli smo u japanskim sushi barovima koji njeguju upravo ovakav pristup priča nam Antonela.
Naš lanac sushi barova temelji se na fuziji japanske i dalmatinske kuhinje. Jadranski škampi i kozice, tuna i sabljarka kombinirani sa maslinovim uljem i Stonskom soli te motrom i kaparima, spravljeni spofisticiranim japanskim tehnikama pripreme daju hrani novu dimenziju.
Vrhunske namirnice i modernu gastronomiju učinili smo svima pristupačnima i želja nam je tu priču graditi dalje, strance upoznati a domaće podsjetiti na bogatstvo koje nam Dalmacija nudi na dlanu, od ponude na peškariji pa do bračkih maslinika i polja Zagore - priča nam Antonela.
Iz zanimljive i bogate ponude Mini Bote od preko 40 stavki posebno bi smo vam preporučili svježe malostonske kamenice, savršen sashimi od divlje tune, nevjerojatne “posebne” spring rolice s tunom, pršutom i kremastim sirom, carpaccio od bijele ribe i pršuta, vina pelješkog vinogorja…
Jesmo li spomenuli da je na take-away opciju u tijeku popust od dvadest posto, a na dostavu deset posto?
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....