Overlay
užitak na štapiću

Sladoled koji će obožavati i vaša koža: sadrži isključivo voće puno vitamina zaslužnih za prekrasan ten! Recept je jednostavan, a rezultat sjajan

Piše T.S.M.
Foto shutterstock
27. srpnja 2021. - 18:19

Sladoledu je ljeti teško odoljeti, osobito kad pritisne tko zna koji već po redu toplinski val. Međutim, uživanje u toj maloj napasti nije bezazleno, jer ne birate li mudro kojim ćete sladoledima udovoljiti svojoj želji za ledenim osvježenjem, u konačnici štetite zdravlju. 'Prazne' kalorije, štetni E brojevi, sumnjivi sastojci... nažalost, sve se to malo previše često nalazi u 'slajićima' kojima, kao što spomenusmo, gotovo ne možemo odoljeti.

Stoga treba birati mudro i potražiti zdrave sladolede od prirodnih sastojaka, a kako to može biti pomalo zeznuta zadaća, najmudrije je naučiti kako se pripremaju pa ih raditi u vlastitoj režiji. Što uopće ne mora biti teško kao što mislite. Odaberete li dobar recept, poput ovog koji vam donosimo u nastavku, od samo 3-4 sastojka možete dobiti ukusan i zdrav desert.

Sadrži samo zrelo voće i malo stopostotnog voćnog soka (slobodno koristite domaći, svježe cjeđeni). Voće koje vam je potrebno za ovaj sladoled ujedno je puno sastojaka koje koža obožava jer joj pomažu da ostane glatka, jedra i da uhvati lijepu, postojanu boju: vitamina A, C i E. Sadrži i niz antioksidansa koji nam, pak, nikad nisu na odmet, a osobito u razdoblju kad smo zbog vrućine i drugih ljetnih nedaća pod dodatnim stresom. Stoga pravac po potrebne sastojke i bacite se na mućkanje. Potom samo treba biti dovoljno strpljiv dok se slatka voćna mješavina ne stisne u sladoled...

Mangodasti užitak na štapiću

Sastojci:

1 šalica jagoda ili malina

 2 šalice zrelog manga

1 šalica 100% juicea od naranče

Blendajte jagode s 1/4 soka, ulijte u kalupe. Blendajte mango i preostali sok. Ulijte u kalupiće. Nožem lagano zavrtite dio pirea od jagoda u pire od manga. Po želji dodajte nekoliko tanko narezanih jagoda u svaki kalup. Stavite kalupe u zamrzivač otprilike 4 sata.

Pratite Stil i na Instagramu!

19. travanj 2024 10:46