Obožavamo domaće sladolede na štapiću jer ih je tako lako napraviti, a sjajno su osvježenje za kojim možemo posegnuti kad god nam padne napamet. Baš zbog toga nastojimo ih raditi od prirodni i zdravih sastojaka te pri tome pokušavamo koristiti što zanimljivije recepte. Jedan od njih definitivno je ovaj koji donosimo u nastavku.
Ledeni veganski Schwarzwald
Sastojci:
2 limenke od 400 ml kokosova mlijeka
35 g kakaa
100 ml agave sirupa
nekoliko kapi ekstrakta vanilije
1 limun
kompot ili džem od višnje
Priprema:
Zagrijte limenku kokosova mlijeka, dodajte kakao i 60 ml sirupa od agave. Kuhajte 5 minuta. Ohladite. Zagrijte drugu limenku mlijeka s preostalim sirupom i vanilijom. Ohladite. Pomiješajte višnje s limunovim sokom. U kalupe stavite čokoladni sloj, višnje pa smjesu s vanilijom. Stavite u zamrzivač na barem tri sata.
Pratite Stil i na Instagramu!