Tražite li ideju za jednostavno, ali ne i dosadno jelo, isprobajte recept koij donosimo u nastavku. U glavnoj ulozi je piletina, ali na malo drugačiji način.
Pileće polpetice
Sastojci:
500 grama mljevene piletine
4 češnja češnjaka
1 jaje
150 grama naribanog parmezana
2 žlice peršina
1/4 žličice mljevene crvene paprike
sol, papar
4 žlice maslinova ulja
4 žlice maslaca
sok pola limuna
tjestenina (za dijetalnu verziju: rezanci od tikvica)
Priprema:
Pomiješajte mljevenu piletinu, dva nasjeckana češnja češnjaka, jaje, parmezan, peršin i mljevenu crvenu papriku. Začinite solju i paprom pa oblikujte polpete veličine žlice. Ispržite ih u velikoj tavi na umjerenoj vatri dok ne postanu zlatne. Prebacite ih na tanjur i obrišite tavu papirnatim ručnikom. U tavi zatim otopite maslac, dodajte dva preostala češnja češnjaka i lagano ih pirjajte jednu minutu. Dodajte skuhanu tjesteninu ili zoodle (rezance od tikvice) u tavu, a zatim iscijedite limunov sok. Vratite polpete i kratko promiješajte. Prije posluživanja dodajte još malo parmezana i po želji nasjeckano začinsko bilje.