Tražite li ideju za ukusan, a oku ugodan obrok, imamo ideju. Ispecite quiche. Neka bude sasvim poseban, pa povrće koje ćete poslagati po nadjevu iskombinirajte s pancetom i savijte u rolice.
Lijepo ih poslažite po nadjevu na bazi sira i vrhnja i dobit ćete efektno i vrlo primamljivo jelo koje će vam lijepo prijati toplo, no sjajno je i sutradan, hladno.
U naš prijedlog idu tikvice, patlidžani i poriluk, no ako su vama draže neke druge kombinacije, slobodno se poigrajte. Tikvice, na primjer, možete zamijeniti mrkvom ili tanko rezanim trakicama buče.
Goudu u nadjevu možete zamijeniti trapistom ili tilzitom, a želite li malo snažniji okus i cheddarom. Volite li baš pikantno, ubacite malo roqueforta.
Quiche s povrćem i pancetom
Sastojci za tijesto:
- 220 grama brašna
- 120 grama maslaca
- 1 žumanjak
- 1 žlica slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera
- prstohvat soli
Sastojci za nadjev:
- 2 tikvice
- 1 patlidžan
- 100 grama cherry rajčica
- 1 poriluk
- 100 grama gaude
- 150 grama feta sira
- 200 grama pancete
- 200 kiselog vrhnja
Postupak:
1. Pomiješajte omekšali maslac, šećer, sol i brašno rukama. Dodajte smjesi žumanjak i slatko vrhnje pa umijesite tijesto. Razvaljajte ga u kalup i ostavite ga barem sat vremena u hladnjaku. Prije pečenja ga prekrijte papirom za pečenje i po njemu rasporedite suhi grah ili rižu kako se ne bi napuhalo. Pecite 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
2. Odgorčeni patlidžan, tanko narezane tikvice i poriluk pirjajte kratko na maslinovom ulju, tek dok dok povrće ne postane dovoljno mekano da se može oblikovati u reolice.
Za nadjev pomiješajte izmrvljeni feta sir, naribanu gaudu i kiselo vrhnje. Namažite po tijestu. Od pirjanog povrća i pancete napravite rolice, poslažite ih po nadjevu pa zapecite 20-ak minuta.