Overlay
ideje za kupanje

Predivne plaže do kojih možete doći bez puno gnjavaže: imamo ideje za sve kojima se mrsko gužvati na cesti, a ne da im se više kupati na istom mjestu

Piše Stil
Foto The Nomad Life
7. kolovoza 2021. - 14:16

Ako vam je dosadilo kupati se stalno na istom mjestu, a muka vam je od same pomisli na kolone na cestama, nudimo vam jednostavno rješenje - na plažu se zaputite brodom. Ako ga imate, super, ako ga nemate, nema veze, jer možete uskočiti na trajekt ili katamaran i taman dok popijete kavu eto vas na odredištu. Jer ako znate gdje treba ići, nakon što brod pristane u luku nećete se morati dodatno truckati do svog plažnog odredišta.

Jednostavno i brzo rješenje za stanovnike splitskog područja je uhvatiti trajekt za Šoltu jer čak tri lijepe plaže se nalaze u Rogaču, mjestu u kojem pristaje brod, a jedna od njih, Garrma, udaljena je samo pet minuta hoda od luke. Dvadeset minuta hoda od trajektne luke stazom nalazi se plaža Kašjun, okružena šumom, a na drugoj strani uvale Rogač, nasuprot trajektne luke nalazi se plaža Banje, sa sadržajima za djecu.

Svima kojima je blizu brodska veza s Jelsom, to je uistinu idealno odredište za cjelodnevno kupanje. Kome se ne da puno hodati, već desetak minuta hoda od rive naći će vrlo primamljiva kupališta - na južnoj strani, odmah iza lukobrana novouređena je šljunčana plaža. Kome se ipak da malo protegnuti noge, u idućoj uvali nalazi se čuvena plaža Mina.

Isplati se uhvatiti i trajekt za Supetar, jer nudi pravo obilje dobrih kupališta, a onima kojima ne pada napamet hodati iti koraka više nego je potrebno, poručujemo da odmah po silasku s trajekta krenu u pravcu suprotnom od centra i odmah će se naći na plaži pored bara Acapulco. Naša su preporuka ipak plaže udaljene 7-8 minuta u suprotnom pravcu, smještene u lijepoj uvali nasuprot trajektne luke.

Ako izbjegavate Bol jer vam se ne da dugo hodati od pristaništa do Zlatnog rata, podsjetit ćemo vas da se i puno bliže luci nalaze sasvim lijepe plaže. Na istočnom rubu mjesta, samo 7-8 minuta hoda udaljena od luke u uvali nadomak dominikanskog samostana nalazi se šljunčana plaža. Jedan njen dio naziva se Kotlina, drugi Bijela kuća i oba su predivna. Zapadni dio plaže, Kotlina,  podijeljena na 2 odjeljka, na Kotlinu i Bijelu Kuću. 

Isplati se uhvatiti i brod za Sumartin, jer i tom se mjestu nalaze plaže savršene za kupanje. Najbliža trajektnom pristaništu je plaža Zora, ujedno prvo mjesto koje se vidi s broda. Izdvojena je i smještena među stijenama, u sredini šljunčana. More je čisto, ugođaj ugodan, pobrinite se samo za hlad jer je prirodni oskudan.

Eto, ideja je sasvim dovoljnom na vama je samo da provjerite vozni red...

Pratite Stil i na Instagramu!

24. travanj 2024 01:00