Čaak i kad je vruće kao danas, nešto bismo ipak trebali pojesti za ručak. Ili barem za večeru, jednom kad vrućina, nadajjmo se, malo popusti. Ideju za lagani ljetni obrok, idealan za najvrelije dane ljeta, dala nam je Nataša Rajković, food blogerica čiji Burbon i borovnice rado pratimo. Nataša nam je proslijedilla recept za osvježavajuću curry juhicu s gljivama i povrćem.
- To je jedno jako fino, aromatično i brzo gotovo jelo, puno sezonskih, ljetnih namirnica. Okus će uvelike ovisiti o vrsti curry paste - navodi Nataša te dodaje kaao je ona koristila mussaman thai curry pastu u kojoj prevladavaju note limunske trave i galangala.
Dodala je još kako se mogu koristiti i suhi curry začini te da je juha odlična i bez rezanaca, no da se s njima dobije kompletan obrok. Kao poseban ddodatak, za one koji to vole, predlaže prepržene komadiće tofua.
Osvježavajuća curry juha
Popržite shiitake i bukovače, dodajte naribani đumbir, kurkumu, chilli papričicu i žlicu curry paste.
Sve dobro promiješajte, dodajte šaku zelenih mahuna, narezanu tikvicu, malo graška, sol, žlicu sojinog umaka i 0.7 dcl vode. Kuhajte 5 minura pa dodajte konzervu punomasnog kokosovog mlijeka i nastavite kuhati još 10 -15 minuta.
Na kraju sam dodajte i skuhane rezance od cjelovite pšenice, malo mladog špinata i sok jedne limete.
Pratite Stil i na Instagramu!