Zašto biste Novoj godini nazdravili običnom, dosadnom čašom pjenušca kad vrlo jednostavno i lako možete nazdraviti koktelom? Kakva je to novogodišnja zdravica bez pjenušca, vjerojatno komentirate, a mi se s vama slažemo: nikakva. I zato vam nudimo rješenje - koktele s pjenušcem. Veliki su hit, nevjerojatno ih je lako napraviti i vrlo su raznoliki pa možete birati po svom guštu. Mi vam predlažemo tri jednostavna recepta pa odaberite koji vam se najviše sviđa.
Mimosa s crvenom narančom
250 ml svježe cijeđenog soka od naranče
750 ml pjenušca
kriškice crvene naranče i grančice metvice za ukras
U čaše ulijte narančin sok, ubacite u svaku čašu po krišku naranče i do vrha ulijte rashlađeni pjenušac. Ukrasite metvicom i poslužite.
Pomegranate mimosa
750 ml pjenušca
250 ml soka od šipka
1 limeta
šaka očišćenog šipka
3 žlice šećera
Limeti spiralno narežite koricu, zatim plod prepolovite pa njime premažite rub svake čaše. Čaše potpm utisnite u šećer. Limetu potom iscijedite, pomiješajte sa sokom od šipka i rasporedite tu mješavinu u čaše. Dopunite rashlađenim pjenušcem, ubacite u svaku čašu par zrna šipka i na rub zakačite koricu limete.
Pink champagne mimosa
750 ml ružičastog pjenušca (poslužit će i obični)
100 ml sirupa od maline
nekoliko malina za ukrašavanje
U čaše rasporedite sirup od maline pa do vrha ulijte rashlađeni pjenušac. Ukrasite malinama nabodenim na štapiće i poslužite.
Pratite Stil i na Instagramu!