Overlay
neodoljivo

Ledeni slatkiš s okusom nostalgije: pripremiti sladoledne keksiće nije teško, donosimo i recept za domaći sladoled od vanilije s komadićima čokolade

Piše Stil
Foto Shutterstock
17. srpnja 2021. - 12:19

Vikend je kao stvoren za uživanje u nostalgičnoj poslastici poput sladolednog sendviča. Sve što vam treba za napraviti je su pakiranje sladoleda i 20 keksića po izboru. Želite li se posebno potruditi, u nastavku donosimo recept za domaći sladoled od vanilije s komadićima čokolade.

Koji god sladoled koristili, postupak za izradu sladolednih sendviča je slijedeći: napravite 10 kuglica sladoleda, stavite ih na masni papir, prekrijte drugim komadom papira i lagano pritisnite. Pazite da spljoštene odgovaraju dimenzijama keksića. Stavite svaku kuglicu između 2 keksa i vratite na desetak minuta u zamrzivač.

Što ostane, čuvajte u ledu do 3 mjeseca.

Volite li ledene slatkiše, ne propustite novi broj Stila u kojem vam donosimo još recepata - samo danas uz Slobodnu Dalmaciju!

Sladoled od vanilije s komadićima čokolade

Sastojci:

250 ml punomasnog mlijeka

250 ml vrhnja za šlag 

4 jaja

75 g šećera

1 žlica gustina

1 mahuna vanilje

100 g čokoladnih mrvica

Priprema:

Mlijeko i vrhnje zagrijte do vrenja i u njega ubacite razrezanu mahunu vanilije. Ohladite.

Miksajte šećer i žumanjke dok smjesa ne posvijetli. Gustin pomiješajte s malo mlijeka pa dodajte žumanjcima. Zagrijte mlijeko i vrhnje pa ga polako dodajte žumanjcima. Kuhajte na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohladite.

Promiješajte kremu, dodajte joj čokoladne mrvice i ubacite je u stroj za sladoled te postupite prema uputama. Ako nemate stroj za sladoled, stavite kremu u posudu koja može u zamrzivač pa svako 4-5 sati promiješajte kremu kako bi struktura bila što finija.

Pratite Stil i na Instagramu!

23. travanj 2024 15:58